Business & Finance Τρίτη 27/12/2022, 21:51
BUSINESS & FINANCE

ΗΠΑ: Η Βουλή των Αντιπροσώπων απαγορεύει το TikTok στις επίσημες συσκευές της

ΗΠΑ: Η Βουλή των Αντιπροσώπων απαγορεύει το TikTok στις επίσημες συσκευές της

Η δημοφιλής κινεζική εφαρμογή βίντεο TikTok έχει απαγορευτεί από όλες τις συσκευές που διαχειρίζεται η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον διοικητικό βραχίονα της Βουλής, επικαλούμενο έναν νόμο που θα τεθεί σύντομα σε ισχύ και θα απαγορεύει την εφαρμογή στις κυβερνητικές συσκευές των ΗΠΑ.

Η εφαρμογή θεωρείται «υψηλού κινδύνου λόγω μιας σειράς ζητημάτων ασφαλείας», ανέφερε ο διοικητικός διευθυντής (CAO) της Βουλής των Αντιπροσώπων σε μήνυμα που εστάλη σε όλους τους νομοθέτες και το προσωπικό την Τρίτη, και πρέπει να διαγραφεί από όλες τις συσκευές που διαχειρίζεται η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο νέος νόμος ακολουθεί μια σειρά από κινήσεις των κυβερνήσεων των αμερικανικών πολιτειών για την απαγόρευση του TikTok, το οποίο ανήκει στην ByteDance Ltd με έδρα το Πεκίνο, από κυβερνητικές συσκευές. Από την περασμένη εβδομάδα, 19 πολιτείες έχουν τουλάχιστον εν μέρει αποκλείσει την εφαρμογή από τις κρατικά διαχειριζόμενες συσκευές λόγω ανησυχιών ότι η κινεζική κυβέρνηση θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή για να παρακολουθεί τους Αμερικανούς και να λογοκρίνει το περιεχόμενο.

Το πολυνομοσχέδιο δαπανών ύψους 1,66 τρισ. δολαρίων, που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα για τη χρηματοδότηση της αμερικανικής κυβέρνησης έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2023, περιλαμβάνει διάταξη για την απαγόρευση της εφαρμογής σε συσκευές που διαχειρίζονται από την ομοσπονδία και θα τεθεί σε ισχύ μόλις ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υπογράψει τη νομοθεσία.

«Με την ψήφιση του Omnibus που απαγόρευσε το TikTok στις συσκευές του εκτελεστικού κλάδου, ο CAO συνεργάστηκε με την Επιτροπή Διοίκησης της Βουλής για να εφαρμόσει μια παρόμοια πολιτική για τη Βουλή», δήλωσε εκπρόσωπος του Chief Administrative Officer στο Reuters την Τρίτη.

Το μήνυμα προς το προσωπικό ανέφερε ότι όποιος έχει το TikTok στη συσκευή του θα επικοινωνήσει για την αφαίρεσή του και ότι απαγορεύονται οι μελλοντικές λήψεις της εφαρμογής.

Το TikTok δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό σχετικά με τον νέο κανόνα.

Αμερικανοί νομοθέτες έχουν υποβάλει πρόταση για την εφαρμογή εθνικής απαγόρευσης της εφαρμογής.

Moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News