Business & Finance Πέμπτη 19/01/2023, 22:43
ΒUSINESS & FINANCE

TikTok: Απειλείται με απαγόρευση από την Ε.Ε.

TikTok: Απειλείται με απαγόρευση από την Ε.Ε.

Έκκληση στο TikTok να συμμορφωθεί με τους επερχόμενους κανόνες περιεχομένου της Ε.Ε. απηύθυνε ανώτατος κοινοτικός αξιωματούχος, διαφορετικά η δημοφιλής πλατφόρμα θα αντιμετωπίσει πιθανή απαγόρευση.

Ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς της Ε.Ε., Τιερί Μπρετόν, δήλωσε ότι «δεν είναι αποδεκτό» οι χρήστες της πλατφόρμας να έχουν πρόσβαση σε «επιβλαβές και μερικές φορές ακόμη και απειλητικό για τη ζωή περιεχόμενο» μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. 

Τη δήλωση αυτή την έκανε μετά από βιντεοκλήση που είχε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της TikTok, Σου Ζι Τσιού, την Πέμπτη. «Όταν το κοινό είναι νεώτερης ηλικίας, η ευθύνη γίνεται πολύ μεγαλύτερη», έγραψε ο Μπρετόν.

Ο Επίτροπος εξέφρασε επίσης ανησυχίες ότι ορισμένοι υπάλληλοι του κινεζικού μητρικού ομίλου ByteDance κατασκοπεύουν δημοσιογράφους και ότι η εταιρεία μεταφέρει προσωπικά δεδομένα εκτός Ευρώπης.

Σύμφωνα με τον Νόμο για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες, με τον οποίο οι εταιρείες πρέπει να συμμορφωθούν έως την 1η Σεπτεμβρίου, οι μεγάλες ψηφιακές πλατφόρμες θα πρέπει να συμμορφωθούν με ένα μακρύ κατάλογο κανόνων ελέγχου περιεχομένου διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν πρόστιμα ώς και 6% των ετήσιων εσόδων τους ή θα απαγορευτούν στις χώρες της Ε.Ε.

«Δεν θα διστάσουμε να υιοθετήσουμε το πλήρες φάσμα των κυρώσεων για να προστατεύσουμε τους πολίτες μας εάν οι έλεγχοι δεν δείξουν πλήρη συμμόρφωση», έγραψε ο Μπρετόν. Ενθάρρυνε δε τον Τσιου να συμμορφωθεί με τους κανόνες πριν από την προθεσμία του Σεπτεμβρίου.

 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News