Business & Finance Πέμπτη 19/01/2023, 21:00
BUSINESS & FINANCE

Νταβός 2023: Η Goldman Sachs ανησυχεί για το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ

Νταβός 2023: Η Goldman Sachs ανησυχεί για το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ

Ο διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs Group Inc. Ντέιβιντ Σόλομον, εξέφρασε την Πέμπτη σοβαρή ανησυχία ότι η πολιτική αντιπαράθεση για το ανώτατο όριο χρέους των ΗΠΑ θα μπορούσε να οδηγήσει σε δημοσιονομική κρίση.

«Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη, διότι οι συνέπειες του να κάνουμε λάθος είναι υπαρκτές», δήλωσε ο Σόλομον σε συνέντευξή του στο Reuters.

«Ανησυχώ και θα εκμεταλλευτώ κάθε ευκαιρία που μπορώ, και μπορούμε, ως εταιρεία, να συνεργαστούμε με τους ανθρώπους στην Ουάσιγκτον για να προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε ότι θα καταλάβουν ότι δεν πιστεύουμε ότι αυτό είναι κάτι με το οποίο πρέπει να παίζουμε».

Ο Σόλομον επανέλαβε την άποψη άλλων CEOs στο Νταβός που εξέφρασαν ανησυχίες για το ενδεχόμενο οι ΗΠΑ να αδυνατούν να πληρώσουν το χρέος τους λόγω της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ της Βουλής των Αντιπροσώπων που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους και των Δημοκρατικών του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

«Δεν θέλω να το δω να συμβαίνει, δεν θα είναι καλό. Γι’ αυτό ας μην φτάσουμε εκεί», δήλωσε.

Ο Σόλομον μίλησε την ώρα που η αμερικανική κυβέρνηση έφτασε την Πέμπτη στο όριο δανεισμού των 31,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η αντιπαράθεση στην Ουάσινγκτον για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους έχει κάνει τους ηγέτες των επιχειρήσεων από τη Wall Street έως το Νταβός να ανησυχούν ότι αυτό θα μπορούσε να είναι εξίσου αποδιοργανωτικό με την παρατεταμένη μάχη του 2011.

Εκείνη η αντιπαράθεση προκάλεσε την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ και πολυετείς αναγκαστικές περικοπές στις εγχώριες και στρατιωτικές δαπάνες.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Διαβάστε επίσης:

Γέλεν: Σε έκτακτα μέτρα οι ΗΠΑ, καθώς άγγιξαν το ανώτατο όριο του χρέους

Ντάιμον: Τα επιτόκια στις ΗΠΑ θα ξεπεράσουν το 5%

Ο παγκόσμιος χάρτης του επιχειρείν: Η αμερικανική υπερδύναμη και η «άφαντη» Ευρώπη

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News