Business & Finance Τετάρτη 18/01/2023, 16:56
BUSINESS & FINANCE

Πότε είμαστε πιο παραγωγικοί – Ευέλικτο ωράριο εργασίας «ψηφίζουν» οι εργαζόμενοι

Πότε είμαστε πιο παραγωγικοί – Ευέλικτο ωράριο εργασίας «ψηφίζουν» οι εργαζόμενοι

Υψηλή προτεραιότητα, ακόμη υψηλότερη και από τις αποδοχές για ορισμένους εργαζομένους, αποτελεί η ευελιξία στις ώρες εργασίας μετά την επέλαση της πανδημίας. Δεδομένου ότι οι καθημερινές ανάγκες και προσωπικές υποχρεώσεις των εργαζομένων αλλάζουν συνεχώς, το ευέλικτο ωράριο συνδέεται άρρηκτα με την παραγωγικότητα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με διεθνή έρευνα της Gartner το 2021, το 43% δήλωνε ότι κύριος λόγος για αύξηση της παραγωγικότητάς τους ήταν το ευέλικτο ωράριο εργασίας. Ακολουθεί με 30% ο λιγότερος ή μηδαμινός χρόνος μεταφοράς από και προς το γραφείο. Στην τρίτη θέση, το 27% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι το να δουλεύει κανείς περισσότερες ώρες οδηγεί σε αυξημένη παραγωγικότητα.

Ένα υψηλό ποσοστό της τάξης του 26% δήλωνε ότι είναι πιο παραγωγικό όταν αλλάζει την τοποθεσία από όπου εργάζεται ή όταν έχει επιπλέον/ νέες συσκευές διαθέσιμες. Το 19% δήλωνε ότι είναι πιο παραγωγικό μειώνοντας τον χρόνο στα meetings, ενώ το 9% όταν είχε λιγότερη επίβλεψη από τους προϊσταμένους του. Τέλος ένας στους πέντε δήλωνε ότι δεν βλέπει κάποια διαφορά στη παραγωγικότητά του με τους παραπάνω παράγοντες.

Πότε είμαστε πιο παραγωγικοί – Ευέλικτο ωράριο εργασίας «ψηφίζουν» οι εργαζόμενοι-1

Γιατί είναι σημαντική η ευελιξία;

Σύμφωνα με σχετική ανάλυση από τη Unilever, η ευελιξία είναι σημαντική διότι μέσω αυτής δημιουργείται το απαραίτητο κλίμα για τη διασφάλιση και τη διατήρηση των καλύτερων ταλέντων, τα οποία θα έχουν συνεχώς άριστη απόδοση στη δουλειά. Επίσης, επιτρέπει στον επιχειρηματικό κόσμο να λειτουργεί απλούστερα, ταχύτερα και να προσαρμόζεται ευκολότερα στις μεταβολές των εξόδων.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Πνίγεστε στη δουλειά; Συγχαρητήρια, είστε στη μειοψηφία

CEO της Microsoft: Δείτε τα στοιχεία και θα λυθεί η παράνοια της τηλεργασίας

Πιτσάι (Google) προς τους εργαζομένους: Μην ταυτίζετε τη διασκέδαση με το χρήμα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News