Κόσμος Τρίτη 29/12/2020, 14:57
ΚΟΣΜΟΣ

ΕΜΑ: Το εμβόλιο της AstraZeneca δεν θα εγκριθεί τον Ιανουάριο

ΕΜΑ: Το εμβόλιο της AstraZeneca δεν θα εγκριθεί τον Ιανουάριο

Είναι απίθανο ότι το εμβόλιο της AstraZeneca και του πανεπιστημίου της Οξφόρδης θα προταθεί για έγκριση μέσα στον Ιανουάριο, εκτίμησε αξιωματούχος του European Medicines Agency (EMA).

Ο EMA δεν έχει αρκετές πληροφορίες για το εμβόλιο, είπε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της εποπτικής αρχής, Νοέλ Γουαθιόν, σύμφωνα με το Reuters. «Αυτή τη στιγμή, η AstraZeneca έχει παραδώσει στοιχεία μόνο για τις κλινικές μελέτες της στο European Medicines Agency», είπε.

Τα στοιχεία αυτά δεν είναι αρκετά για να δοθεί έγκριση, καθώς χρειάζονται πρόσθετα δεδομένα για την ποιότητα του εμβολίου. Επίσης, η AstraZeneca δεν έχει κάνει επίσημη αίτηση, η οποία είναι αναγκαία για να εξετασθεί το εμβόλιο.

Πάντως, το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να αρχίσει τη διάθεση του εμβολίου στις 4 Ιανουαρίου, με τον Γουαθιόν να δηλώνει ότι δεν γνωρίζει ποια στοιχεία διέθεσε η  AstraZeneca  στις βρετανικές αρχές.

Σημειώνεται ότι η AstraZeneca ήταν η πρώτη φαρμακευτική που υπέγραψε συμβόλαιο με την Κομισιόν, για 300 εκατ. δόσεις με οψιόν για άλλες 100 εκατ. δόσεις.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News