Κόσμος Παρασκευή 19/08/2022, 21:22
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Στοιχεία για απειλές του FBI μετά την έρευνα Τραμπ αναζητά στα δεδομένα των social media η Βουλή

ΗΠΑ: Στοιχεία για απειλές του FBI μετά την έρευνα Τραμπ αναζητά στα δεδομένα των social media η Βουλή

Αμερικανοί Δημοκρατικοί νομοθέτες ζήτησαν την Παρασκευή από τις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να παραδώσουν δεδομένα σχετικά με την αύξηση των διαδικτυακών απειλών που στοχεύουν στην επιβολή του νόμου, μετά από την έρευνα στο σπίτι του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα και ρώτησαν πώς σχεδίαζαν να το χειριστούν.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων Carolyn Maloney και ο Stephen Lynch, Πρόεδρος της Υποεπιτροπής Εθνικής Ασφάλειας, προέτρεψαν τα διευθυντικά στελέχη να ενεργήσουν γρήγορα με επιστολές που απευθύνονται σε οκτώ διαδικτυακές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων της μητρικής του Facebook, Meta, του Twitter και του TikTok.

Τα αιτήματα έρχονται περισσότερο από μία εβδομάδα αφότου ένας άνδρας από τον Κολόμπο πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε σε αντιπαράθεση με την αστυνομία, αφού προσπάθησε να παραβιάσει ένα κτίριο του FBI στο Οχάιο. Την περασμένη εβδομάδα το FBI και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ ειδοποίησαν τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου για αύξηση των απειλών.

Οι Δημοκρατικοί θέλουν να μάθουν εάν η αύξηση των διαδικτυακών απειλών συνδέθηκε με αυτό που περιέγραψαν ως «απερίσκεπτες δηλώσεις» οι οποίες έγιναν από τον Τραμπ και Ρεπουμπλικάνους και με τις οποίες καταδικάζουν την έρευνα.

«Σας προτρέπουμε να λάβετε άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση τυχόν απειλών βίας κατά των αρχών επιβολής του νόμου που εμφανίζονται στις πλατφόρμες της εταιρείας», ανέφεραν οι νομοθέτες στις επιστολές.

Επιστολές στάλθηκαν επίσης στην πλατφόρμα Truth Social, Rumble, Gettr, Telegram και Gab που υποστηρίζεται από τον Τραμπ.

Εκτός από πληροφορίες σχετικά με την απάντηση των εταιρειών στις διαδικτυακές απειλές, το τμήμα της Βουλής ζήτησε επίσης τα σχέδιά τους να ελαχιστοποιήσουν την δυνατότητα των χρηστών να υποκινούν τη βία.

Οι νομοθέτες είπαν ότι θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να προτείνουν νομοθεσία για την προστασία των νομικών και τη βελτίωση του συντονισμού με τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες.

Το FBI έχει γίνει αντικείμενο διαδικτυακών απειλών από τότε που οι πράκτορες του ερεύνησαν την περιουσία του Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο την περασμένη εβδομάδα, στο πλαίσιο έρευνας για έγγραφα που αφαιρέθηκαν από τον Λευκό Οίκο όταν ο Τραμπ άφησε την εξουσία τον Ιανουάριο του 2021. Οι πράκτορες αφαίρεσαν 11 φακέλους με απόρρητα αρχείου από το θέρετρο στο Παλμ Μπιτς, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που χαρακτηρίζονται ως «άκρως απόρρητο» με «ευαίσθητες» πληροφορίες εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News