Κόσμος Παρασκευή 12/08/2022, 21:05
ΚΟΣΜΟΣ

Το FBI αφαίρεσε άκρως απόρρητα έγγραφα από το σπίτι του Τραμπ

Το FBI αφαίρεσε άκρως απόρρητα έγγραφα από το σπίτι του Τραμπ

Πράκτορες του FBI που ερεύνησαν το σπίτι του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα τη Δευτέρα αφαίρεσαν 11 φακέλους με απόρρητα έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που είχαν χαρακτηριστεί ως άκρως απόρρητα, ανέφερε η Wall Street Journal, επικαλούμενη έγγραφα που εξέτασε.

Οι πράκτορες του FBI πήραν περίπου 20 κουτιά με αντικείμενα, άλμπουμ φωτογραφιών, ένα χειρόγραφο σημείωμα και την εκτελεστική χορήγηση επιείκειας για τον συνεργάτη του Τραμπ, Ρότζερ Στόουν, βρίσκονται λίστα με τα αντικείμενα που αφαιρέθηκαν από το ακίνητο, ανέφερε η εφημερίδα. Στη λίστα περιλαμβάνονται επίσης πληροφορίες για τον «Πρόεδρο της Γαλλίας», πρόσθεσε.

Ο κατάλογος των εγγράφων περιέχεται σε ένα έγγραφο επτά σελίδων που περιλαμβάνει επίσης το ένταλμα έρευνας στις εγκαταστάσεις που δόθηκε στο FBI από τον δικαστή Μπρους Ράινχαρτ των ΗΠΑ, ανέφερε η εφημερίδα. Ο κατάλογος δεν παρείχε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ουσία των εγγράφων, είπε.

Νωρίτερα την Παρασκευή, ο Τραμπ διέψευσε δημοσίευμα της Washington Post ότι η έρευνα του FBI στο σπίτι του στο Μαρ-α-Λάγκο ήταν για πιθανά απόρρητα υλικά που σχετίζονται με πυρηνικά όπλα, γράφοντας στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «το θέμα των πυρηνικών όπλων είναι φάρσα».

Η έρευνα τη Δευτέρα στο σπίτι του Τραμπ σηματοδότησε μια σημαντική κλιμάκωση σε μια από τις πολλές ομοσπονδιακές και πολιτειακές έρευνες που αντιμετωπίζει από την περίοδο της θητείας του και στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας ξεχωριστής από το Υπουργείο Δικαιοσύνης για μια αποτυχημένη προσπάθεια των συμμάχων του Τραμπ να ανατρέψουν τις προεδρικές εκλογές του 2020 υποβάλλοντας ψεύτικα στοιχεία εκλογέων.

moneyerview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News