Κόσμος Τετάρτη 23/12/2020, 14:39
ΚΟΣΜΟΣ

ΠΟΥ: Προς τα τέλη του 2021 η ανοσία της αγέλης

ΠΟΥ: Προς τα τέλη του 2021 η ανοσία της αγέλης

Ο κόσμος πρέπει να παραμείνει σε επιφυλακή τους επόμενους έξι μήνες, καθώς θα χρειαστεί καιρός προκειμένου να εμβολιαστούν οι περισσότεροι, προειδοποίησε η επικεφαλής επιστήμονας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. 

«Θα πλησιάσουμε την αρχή του τέλους, μπορούμε να δούμε το φως στο τέλος του τούνελ», είπε στο CNBC η δρ Soumya Swaminathan. «Όμως, υπάρχει ακόμα ένα τούνελ που πρέπει να περάσουμε και οι επόμενοι μήνες θα είναι πολύ κρίσιμοι».  

Η Swaminathan εξήγησε ότι τα εμβόλια θα προστατεύσουν αρχικά  μία πολύ μικρή ομάδα ανθρώπων, αυτούς που είναι οι πιο ευάλωτοι, ενώ θα χρειαστεί να περάσουν μήνες πριν να εμβολιαστεί ο υπόλοιπος πληθυσμός. 

«Θα φτάσουμε στο τέλος του 2021 ώσπου να αρχίσουμε να βλέπουμε κάποιο επίπεδο ανοσίας του πληθυσμού να εμφανίζεται σε κάποιες χώρες», είπε. «Ενώ μπορούμε να περιμένουμε –σίγουρα προς το τέλος του επόμενου έτους- μία πολύ καλύτερη εικόνα, οι επόμενοι μήνες πιστεύω ότι θα είναι πολύ δύσκολοι», ξεκαθάρισε, καλώντας τον κόσμο να συνεχίσει να τηρεί τα μέτρα προστασίας. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News