Κόσμος Τρίτη 22/12/2020, 11:40
ΚΟΣΜΟΣ

Συνεδρίαση για το νέο στέλεχος του κορωνοϊού συγκαλεί ο ΠΟΥ

Συνεδρίαση για το νέο στέλεχος του κορωνοϊού συγκαλεί ο ΠΟΥ

Συνεδρίαση με αντικείμενο τη στρατηγική αντιμετώπισης του νέου, πιο μολυσματικού στελέχους του κορωνοϊού που εντοπίστηκε στη Βρετανία θα συγκαλέσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, όπως δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού του τμήματος του ΠΟΥ. Ο αξιωματούχος δεν έκανε γνωστή την ημερομηνία της συνεδρίασης.

«Ο περιορισμός των ταξιδιών για να ανακοπεί η εξάπλωση είναι μία συνετή κίνηση έως ότου έχουμε περισσότερες πληροφορίες. Οι εφοδιαστικές αλυσίδες για τα αναγκαία προϊόντα και τα απαραίτητα ταξίδια θα πρέπει να συνεχίσουν να επιτρέπονται», ανέφερε ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ Χανς Κλούγκε σε ανάρτησή του Twitter, συστήνοντας την εφαρμογή αυξημένων προληπτικών μέτρων.

Ο ΠΟΥ έχει επισημάνει ότι η εμφάνιση του νέου στελέχους αποτελεί μία φυσιολογική εξέλιξη και έχει επαινέσει τη Βρετανία για τον εντοπισμό του. Σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο ΠΟΥ επισήμανε ότι δεν υπάρχουν ακόμα επαρκή στοιχεία για να διευκρινιστεί αν το νέο στέλεχος του ιού μπορεί να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, προσθέτοντας πως οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News