Κόσμος Τετάρτη 16/12/2020, 14:45
ΚΟΣΜΟΣ

Καμπανάκι ΠΟΥ για νέο κύμα κορωνοϊού στην Ευρώπη

φωτ. Reuters

Το κώδωνα κινδύνου για ένα νέο κύμα έξαρσης κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ευρώπη στις αρχές του 2021 κρούει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, με τον ΠΟΥ να επιμένει στη χρήση μάσκας κατά τις οικογενειακές συγκεντρώσεις την ημέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

«Υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για νέα έξαρση τις πρώτες εβδομάδες και τους πρώτους μήνες του 2021», με δεδομένη την εξέλιξη της πανδημίας Covid-19 στην Ευρώπη, τονίζει η ευρωπαϊκή υπηρεσία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η οποία συνιστά «τη χρήση μάσκας και την τήρηση των μέτρων κοινωνικής απόστασης» κατά τις γιορτές.

«Μπορεί να φαίνεται ενοχλητική η χρήση μάσκας και η τήρηση των μέτρων κοινωνικής απόσασης παρουσία φίλων και μελών της οικογένειας, αλλά αυτό συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στη διατήρηση της ασφάλειας και της καλής υγείας», τονίζει ο ΠΟΥ. «Στο μέτρο του δυνατού, οι συγκεντρώσεις πρέπει να πραγματοποιηθούν σε εξωτερικούς χώρους. Εάν πραγματοποιηθούν σε εσωτερικούς χώρους, είναι σημαντικός ο περιορισμός του αριθμού των προσκεκλημένων και ο καλός αερισμός για τον περιορισμών των κινδύνων», συμβουλεύει ο ΠΟΥ.

Η ευρωπαϊκή ζώνη του ΠΟΥ, η οποία περιλαμβάνει 53 χώρες, ανάμεσά τους και την Ρωσία, έχει καταγράψει περισσότερα από 22 εκατομμύρια κρούσματα και περί τους 500.000 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 7 ημερών, καταγράφηκαν περί το 1,7 εκατομμύριο κρούσματα και περισσότεροι από 34.500 θάνατοι.

Καθώς πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων, οι ευρωπαϊκές χώρες αυστηροποιούν τα μέτρα, με τη Γερμανία να επαναφέρει καθολικό lockdown και το Ηνωμένο Βασίλειο να προχωρεί στο κλείσιμο των παμπ και των εστιατορίων.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News