Κόσμος Τρίτη 28/06/2022, 15:05
ΚΟΣΜΟΣ

Airbnb: Τέλος τα πάρτυ στα σπίτια της πλατφόρμας

Airbnb: Τέλος τα πάρτυ στα σπίτια της πλατφόρμας

Και επίσημα η Airbnb θα βάλει τέλος στα πάρτυ που διοργανώνονται στα σπίτια της πλατφόρμας, μονιμοποιώντας τους περιορισμούς που είχε θέσει από τον Αύγουστο του 2020.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, από την επιβολή των περιορισμών, καταγράφηκε μείωση 44% σε ετήσια βάση στις καταγγελίες για πάρτυ. Ωστόσο, αρχικά η Airbnb είχε διαφορετικό στόχο για τους περιορισμούς, την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού. Τώρα, όμως, η εταιρεία μονιμοποιεί την απαγόρευση των πάρτυ ενόψει της θερινής ταξιδιωτικής σεζόν.

«Είναι ένα πρόβλημα, το οποίο δεν ξέρω εάν μπορώ να πω ότι θα τελειώσει ποτέ», δήλωσε ο Ben Breit, εκπρόσωπος της εταιρείας, ο οποίος προσέθεσε ότι η Airbnb θα συνεχίσει να το αντιμετωπίζει.

Το 2019, η Airbnb ξεκίνησε να εφαρμόζει πολύ αυστηρούς περιορισμούς, ξεκινώντας από την κατάργηση των λεγόμενων «party houses» παγκοσμίως, αλλά και των σπιτιών που δημιουργούσαν επανειλημμένως προβλήματα στην γύρω περιοχή. Πέρυσι, επέκτεινε τους κανόνες αυτούς.

Η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα καταργήσει το όριο των 16 ατόμων, επιτρέποντας μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στα σπίτια που μπορούν να φιλοξενήσουν περισσότερα άτομα. Επίσης, αναβάθμισε τις πολιτικές, που αφορούσαν αποκλειστικά την διασπορά του κορωνοϊού, αφαιρώντας την επιλογή της αναζήτησης σπιτιών φιλικών προς διοργάνωση συγκεντρώσεων και την επιλογή για αναζήτηση χώρων όπου επιτρέπονται πάρτυ και διοργανώσεις.

Η Airbnb επιπλέον σημείωσε ότι από την πλατφόρμα αφαιρέθηκαν τουλάχιστον 6.600 επισκέπτες και ορισμένοι ιδιοκτήτες, διότι επιχείρησαν να παραβιάσουν τον κανόνα για απαγόρευση των πάρτυ.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Σας κατασκοπεύουν; Πώς να βρείτε κρυφές κάμερες σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα

Από 109 έως 799 ευρώ: Αυτά είναι τα τρία μοναδικά «OMG» Airbnb στην Ελλάδα

Ξεπερνούν τα επίπεδα-ρεκόρ του 2019 οι κρατήσεις μέσω Airbnb

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS