Κόσμος Δευτέρα 27/06/2022, 22:09
ΚΟΣΜΟΣ

Η Γαλλία ζητά από τους πολίτες να φορούν ξανά μάσκες στα ΜΜΜ

Η Γαλλία ζητά από τους πολίτες να φορούν ξανά μάσκες στα ΜΜΜ

Οι Γάλλοι θα πρέπει να αρχίσουν να φορούν ξανά μάσκες σε πολυσύχναστες περιοχές, ειδικά στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς η Γαλλία καλείται να αντιμετωπίσει ένα νέο κύμα λοιμώξεων από την COVID-19 από νέες παραλλαγές της νόσου, δήλωσε η υπουργός Υγείας  Brigitte Bourguignon, είπε τη Δευτέρα.

«Δεν λέω ότι πρέπει να είναι υποχρεωτικό, αλλά ζητώ από τους Γάλλους να φορέσουν τη μάσκα στα μέσα μαζικής μεταφοράς», είπε στο RTL, προσθέτοντας ότι ήταν «αστικό καθήκον» να το κάνει.

«Δεν το συμβουλεύω απλώς, το ζητάω», είπε, προσθέτοντας ότι οι μάσκες προσώπου θα πρέπει επίσης να φορεθούν ξανά και σε άλλους κλειστούς χώρους, όπως χώρους εργασίας ή καταστήματα.

Η Γαλλία ανέφερε νέα 17.601 κρούσματα κορωνοϊού τις τελευταίες 24 ώρες, ο υψηλότερος αριθμός για Δευτέρα από τις 18 Απριλίου.

Πριν από πέντε ημέρες, ο Γάλλος επικεφαλής εμβολιασμού Alain Fischer επιβεβαίωσε ότι η χώρα βρισκόταν στη μέση ενός νέου κύματος COVID-19, όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, προσθέτοντας ότι τότε προσωπικά ήταν υπέρ της επαναφοράς της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς. 

Οι νέες μολύνσεις αυξάνονται σταθερά από τα τέλη Μαΐου στη Γαλλία, με τον κινητό μέσο όρο των ημερήσιων νέων κρουσμάτων να τετραπλασιάζεται από 17.705 που ήταν στις 27 Μαΐου στα  71.018 της Δευτέρας.

Αυτό το σύνολο είναι ωστόσο πέντε φορές χαμηλότερο από το ρεκόρ των 366.179 στην αρχή του έτους.

Ο αριθμός των ατόμων που νοσηλεύτηκαν εξαιτίας της νόσου μειώθηκε στο χαμηλό έξι μηνών (13.876 στις 18 Ιουνίου), αλλά έκτοτε έχει αυξηθεί κατά 1.223 σε 15.099, που αποτελεί υψηλό τεσσάρων εβδομάδων.

Επισημαίνεται ότι παραδοσιακά, υπάρχει μια καθυστέρηση δύο εβδομάδων μεταξύ των κρουσμάτων και των τάσεων νοσηλείας και στη συνέχεια παρόμοια καθυστέρηση όσον αφορά τους θανάτους από COVID-19.

Ο αριθμός των θανάτων από τον κορωνοϊό στη Γαλλία αυξήθηκε κατά 48 το 24ωρο την Τρίτη, σε 149.406.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News