Κόσμος Πέμπτη 16/06/2022, 08:37
ΚΟΣΜΟΣ

Σολτς, Μακρόν και Ντράγκι πάνε στο Κίεβο

Σολτς, Μακρόν και Ντράγκι πάνε στο Κίεβο

Στο Κίεβο θα φτάσουν σήμερα οι ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας, προκειμένου να συναντηθούν με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Η επίσκεψη θα μπορούσε να σηματοδοτήσει ένα σημείο καμπής στις σχέσεις της Ε.Ε. με την Ουκρανία. 

Παρότι άλλοι ηγέτες έχουν ταξιδέψει στο Κίεβο από το ξέσπασμα του πολέμου, η επίσκεψη των Όλαφ Σολτς, Εμανουέλ Μακρόν και Μάριο Ντράγκι έχει μεγάλη συμβολική σημασία και θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντικές πολιτικές και στρατιωτικές αλλαγές, αναφέρει το Politico. 

Τόσο ο Σολτς όσο και ο Μακρόν έχουν πει στο παρελθόν ότι δεν θα ταξιδέψουν στο Κίεβο μόνο για να φωτογραφηθούν εκεί. Για αυτό και Γερμανοί αξιωματούχοι δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι την επίσκεψη του Μπόρις Τζόνσον, θεωρώντας ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να αποσπάσει την προσοχή της κοινής γνώμης από τα προβλήματα που είχε στο εσωτερικό της Βρετανίας. 

Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica αποκάλυψε ότι οι τρεις ηγέτες πήραν το νυχτερινό τρένο για το Κίεβο και δημοσίευσε τις σχετικές φωτογραφίες

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News