Κόσμος Παρασκευή 6/05/2022, 21:47
ΚΟΣΜΟΣ

Τα CDC διερευνούν 109 περιπτώσεις σοβαρής ηπατίτιδας σε παιδιά

Τα CDC διερευνούν 109 περιπτώσεις σοβαρής ηπατίτιδας σε παιδιά

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι διερευνούν 109 περιπτώσεις σοβαρής ηπατίτιδας άγνωστης προέλευσης σε παιδιά, συμπεριλαμβανομένων πέντε αναφερόμενων θανάτων, ενημερώνοντας την εθνική προειδοποίηση που εκδόθηκε τον Απρίλιο, προκειμένου οι γιατροί να βρίσκονται σε επιφυλακή για τέτοιες περιπτώσεις ηπατικής νόσου.

Τα κρούσματα εντοπίστηκαν τους τελευταίους επτά μήνες σε 25 πολιτείες και επικράτειες, δήλωσε ο Δρ Τζέι Μπάτλερ, αναπληρωτής διευθυντής για μολυσματικές ασθένειες στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης.

Όπως είπε περίπου τα μισά από τα 109 παιδιά που διαγνώστηκαν με ηπατίτιδα είχαν επίσης μολυνθεί από έναν τύπο αδενοϊού, έναν ιό που προκαλεί το κοινό κρυολόγημα, αλλά η υπηρεσία εξακολουθεί να ερευνά την ακριβή αιτία της ασθένειας.

Η ενημέρωση ακολουθεί έρευνες στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη για περιπτώσεις ηπατίτιδας σε μικρά παιδιά. Τα CDC σημείωσαν ότι συνεργάζονται με ομολόγους τους στην Ευρώπη για να κατανοήσουν την αιτία των λοιμώξεων που μπορεί να προκαλέσουν ηπατική βλάβη και να οδηγήσουν σε ηπατική ανεπάρκεια.

moneyreview.gr με πληροφορίες από το reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS