Κόσμος Κυριακή 1/05/2022, 22:00
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Τρόπους «συνεισφοράς» των Ρώσων ολιγαρχών στη βοήθεια στην Ουκρανία σχεδιάζει η κυβέρνηση

ΗΠΑ: Τρόπους «συνεισφοράς» των Ρώσων ολιγαρχών στη βοήθεια στην Ουκρανία σχεδιάζει η κυβέρνηση

Ο ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσία των ΗΠΑ Chuck Schumer δήλωσε την Κυριακή ότι θα ενεργήσει, μετά από αίτημα της κυβέρνησης Μπάιντεν, να προσθέσει διατάξεις στο πακέτο βοήθειας 33 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία ώστε να επιτρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες να κατάσχουν τα περιουσιακά στοιχεία των Ρώσων ολιγαρχών και να στείλουν χρήματα από την πώλησή τους απευθείας στην Ουκρανία.

Την προσθήκη διατάξεων στο πακέτο βοήθειας 33 δισ. δολ. για την Ουκρανία, με τις οποίες θα μπορούν οι Ηνωμένες Πολιτείες να κατάσχουν περιουσιακά στοιχεία Ρώσων ολιγαρχών και να στείλουν τα χρήματα από την πώλησή τους απευθείας στην Ουκρανία μελετά η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε την Κυριακή ο ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσία των ΗΠΑ Chuck Schumer «η Ουκρανία χρειάζεται όλη τη βοήθεια που μπορεί να λάβει και, ταυτόχρονα, χρειαζόμαστε όλα τα περιουσιακά στοιχεία που μπορούμε να συγκεντρώσουμε για να δώσουμε στην Ουκρανία τη βοήθεια που χρειάζεται», δήλωσε ο Σούμερ σε ενημέρωση των ΜΜΕ στη Νέα Υόρκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος Joe Biden ζήτησε από το Κογκρέσο να εγκρίνει τη βοήθεια 33 δισ. δολ. για το Κίεβο την Πέμπτη, κάτι που θα σηματοδοτούσε μια δραματική κλιμάκωση της χρηματοδότησης των ΗΠΑ για την Ουκρανία, περισσότερο από δύο μήνες μετά την εισβολή της από τη Ρωσία. 

Η κυβέρνησή του ζήτησε επίσης από τους νομοθέτες να συμπεριλάβουν διατάξεις που θα την βοηθήσουν να δεσμεύσει περισσότερα περιουσιακά στοιχεία, να τα ρευστοποιήσει και να στείλει στην Ουκρανία τα χρήματα.

Ο Schumer είπε ότι οι διατάξεις που θα προστεθούν θα εξορθολογίσουν τη διαδικασία κατάσχεσης για ακίνητα που ανήκουν σε ολιγάρχες στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ θα επιτρέψουν ταχεία επανεξέταση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο, όπως ζητήθηκε από τον Λευκό Οίκο.

Θα θεωρηθεί, επίσης ποινικό αδίκημα η εν γνώσει κατοχή εσόδων που αποκτήθηκαν από «διεφθαρμένες συναλλαγές» με τη ρωσική κυβέρνηση, είπε.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Πώς επωφελείται από τον πόλεμο στην Ουκρανία μια από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου

Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ μπορούν να εκτρέψουν φυσικό αέριο σε Πολωνία, Βουλγαρία

Στήριξη 33 δισ. δολαρίων για την Ουκρανία προς έγκριση από το αμερικανικό Κογκρέσο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News