Κόσμος Κυριακή 1/05/2022, 10:17
ΚΟΣΜΟΣ

Στο Κίεβο η Νάνσι Πελόζι – Συναντήθηκε με τον Ζελένσκι

Στο Κίεβο η Νάνσι Πελόζι – Συναντήθηκε με τον Ζελένσκι

Το Κίεβο επισκέφτηκε η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, όπου συναντήθηκε με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Σας επισκεπτόμαστε για να σας ευχαριστήσουμε για τον αγώνα σας για την ελευθερία… Ο αγώνας σας είναι αγώνας για όλους. Η δέσμευσή μας είναι να είμαστε εδώ για εσάς μέχρι να τελειώσει ο αγώνας», ανέφερε η Πελόζι σε ένα βίντεο που ανήρτησε ο Ζελένσκι στο Twitter.

Υπενθυμίζεται πως χθες ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι περίπου 23.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία από την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου. Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ανέφερε ότι περισσότερα από 1.000 ρωσικά άρματα μάχης και περίπου 2.500 στρατιωτικά οχήματα έχουν καταστραφεί.

Το Κρεμλίνο έχει επιβεβαιώσει τον θάνατο 1.351 Ρώσων στρατιωτών, ενώ υποστηρίζει ότι οι απώλειες του ουκρανικού στρατού ξεπερνούν τις 23.000. Από την πλευρά του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε χθες Σάββατο ότι οι δυνάμεις του έχουν καταστρέψει 2.600 ουκρανικά τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα, περίπου 650 drones, 142 αεροσκάφη και 112 ελικόπτερα.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News