Business & Finance Κυριακή 27/03/2022, 18:51
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυτοσυγκράτηση σε λόγια και πράξεις σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία ζητά ο Μακρόν

«Δεν θα χρησιμοποιούσα αυτού του είδους τη διατύπωση γιατί συνεχίζω να έχω συζητήσεις με τον Πρόεδρο Πούτιν», δήλωσε ο Μακρόν.

Αυτοσυγκράτηση σε λόγια και πράξεις σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία ζητά ο Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε για αυτοσυγκράτηση τόσο στα λόγια όσο και στις πράξεις στην αντιμετώπιση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, λίγη ώρα αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ως «χασάπη» και είπε ότι δεν πρέπει να παραμείνει στην εξουσία.

«Δεν θα χρησιμοποιούσα αυτού του είδους τη διατύπωση γιατί συνεχίζω να έχω συζητήσεις με τον Πρόεδρο Πούτιν», δήλωσε ο Μακρόν στο τηλεοπτικό κανάλι France 3.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπάιντεν, μιλώντας στη Βαρσοβία, είχε πει ότι ο Πούτιν «δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία». Ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου είπε αργότερα ότι τα σχόλια του Μπάιντεν δεν αντιπροσώπευαν μια αλλαγή στην πολιτική της Ουάσιγκτον και είχαν σκοπό να προετοιμάσουν τις δημοκρατίες του κόσμου για μια εκτεταμένη σύγκρουση και όχι να στηρίξουν την αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία. 

«Θέλουμε να σταματήσουμε τον πόλεμο που έχει εξαπολύσει η Ρωσία στην Ουκρανία χωρίς κλιμάκωση – αυτός είναι ο στόχος», είπε ο Μακρόν στο France 3 TV, σημειώνοντας ότι στόχος ήταν η επίτευξη εκεχειρίας και η απόσυρση των στρατευμάτων με διπλωματικά μέσα.

«Αν αυτό θέλουμε να κάνουμε, δεν πρέπει να κλιμακώνουμε τα πράγματα — ούτε με λόγια ούτε με πράξεις», είπε.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters.com

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Στους 1.119 ανέρχεται μέχρι στιγμής ο αριθμός των νεκρών αμάχων

Η Ινδία κλίνει προς τη συνέχιση της εισαγωγής ρωσικού άνθρακα οπτανθρακοποίησης

Τηλεμαραθώνιος για την Ουκρανία: Στις 18:30 από γιγαντοοθόνη στην Πλατεία Κοτζιά

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News