Κόσμος Κυριακή 20/03/2022, 17:42
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Έτοιμος για διαπραγματεύσεις με τον Πούτιν δηλώνει ο Ζελένσκι

Ουκρανία: Έτοιμος για διαπραγματεύσεις με τον Πούτιν δηλώνει ο Ζελένσκι

Έκκληση για διαπραγματεύσεις στον πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν απηύθυνε εκ νέου ο ομόλογός του της Ουκρανίας, δηλώνοντας έτοιμος να συνομιλήσουν. Μιλώντας στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNN, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε ότι δίχως διαπραγματεύσεις ο πόλεμος που διεξάγεται από τη Ρωσία κατά της χώρας του δεν πρόκειται να σταματήσει.

«Είμαι έτοιμος για διαπραγματεύσεις με τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Είμαι έτοιμος εδώ και δύο χρόνια και πιστεύω ότι, χωρίς διαπραγματεύσεις, δεν θα σταματήσουμε τον πόλεμο», δήλωσε, ενώ αναφερόμενος στους γύρους των συνομιλιών που έχουν διεξαχθεί μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία δήλωσε ότι «έχουν μεγάλη αξία».

«Αν υπάρχει και μόνο 1% πιθανότητα τερματισμού αυτού του πολέμου, πρέπει να την αρπάξουμε», συμπλήρωσε.

«Όμως, αν οι απόπειρες αποτύχουν, αυτό θα πει ότι η σύρραξη στην Ουκρανία είναι ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος», προειδοποίησε.

Απέναντι στον ρωσικό στρατό που εισέβαλε στην Ουκρανία για να εξοντώσει τον πληθυσμό της Ουκρανίας, «οφείλουμε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα σχήματα, όλες τις ευκαιρίες για να έχουμε την δυνατότητα να διαπραγματευθούμε, την δυνατότητα να μιλήσουμε στον Πούτιν», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από AFP, CNN

Διαβάστε επίσης:

Μαριούπολη: Οι Ρώσοι βομβάρδισαν Σχολή Καλών Τεχνών με 400 αμάχους

Πάπας Φραγκίσκος: Αδικαιολόγητη «παράλογη σφαγή» ο πόλεμος στην Ουκρανία

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News