Κόσμος Δευτέρα 14/03/2022, 18:22
ΚΟΣΜΟΣ

Σχέδια για επίσκεψη Μπάιντεν στην Ευρώπη

Σχέδια για επίσκεψη Μπάιντεν στην Ευρώπη

Σε πρώιμες συζητήσεις βρίσκονται αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου για το ενδεχόμενο επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στην Ευρώπη το επόμενο χρονικό διάστημα, εν μέσω της συνεχιζόμενης ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το CNN.

Το ταξίδι του Μπάιντεν προγραμματίζεται να ακολουθήσει τις επισκέψεις υψηλόβαθμων Αμερικανών αξιωματούχων σε ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις και ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει οριστικοποιηθεί το ταξίδι του Αμερικανού προέδρου, ούτε και υπάρχουν σχετικές ανακοινώσεις, επισημαίνει το CNN.

Μπάιντεν: Η Ρωσία θα πληρώσει βαρύ τίμημα αν χρησιμοποιήσει χημικά όπλα

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ανακαλέσουν το καθεστώς των «μόνιμων κανονικών εμπορικών σχέσεων» της Ρωσίας για να τιμωρήσουν τη Μόσχα για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Η απόφαση αυτή, για την οποία ο κ. Μπάιντεν είπε ότι ελήφθη σε συντονισμό με τους συμμάχους των ΗΠΑ, θα ανοίξει το δρόμο για τις Ηνωμένες Πολιτείες να επιβάλουν δασμούς σε ένα ευρύ φάσμα ρωσικών αγαθών, αυξάνοντας την πίεση στη Ρωσική οικονομία που βρίσκεται στο χείλος της βαθιάς ύφεσης.

«Θα διασφαλίσουμε ότι η Ουκρανία θα έχει τον εξοπλισμό για να αμυνθεί και οι πολίτες της τα εφόδια για να αντέξουν», είπε ο κ. Μπάιντεν, επαναλαμβάνοντας ότι «θα υπερασπιστούμε κάθε ίντσα εδάφους του ΝΑΤΟ». «Θα κάνουμε το παν για να μην πάμε σε έναν Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο», υπογράμμισε.

«Δεν θα αφήσουμε αυταρχικούς ηγέτες που θέλουν να γίνουν αυτοκράτορες να αποφασίσουν τη μοίρα του κόσμου» τόνισε και κατέληξε: «Η Ρωσία θα πληρώσει βαρύ τίμημα αν χρησιμοποιήσει χημικά όπλα».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News