Κόσμος Δευτέρα 14/03/2022, 08:20
ΚΟΣΜΟΣ

Τηλεφωνικές επικοινωνίες του Μακρόν με Μπάιντεν και Ζελένσκι

Τηλεφωνικές επικοινωνίες του Μακρόν με Μπάιντεν και Ζελένσκι

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Mακρόν είχε χθες Κυριακή τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Οι συνδιαλέξεις ακολούθησαν αυτή που είχε ο Γάλλος πρόεδρος το Σάββατο με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως ανακοινώθηκε από το μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας Μακρόν-Μπάιντεν συμφωνήθηκε να ενισχυθούν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας, να αυξηθεί η βοήθεια στην Ουκρανία και να αναληφθούν όλες οι απαραίτητες πρωτοβουλίες για να υπάρξει κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία. Οι δύο άντρες συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή.

Στην επικοινωνία του με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι ο πρόεδρος Μακρόν του εξέφρασε εκ νέου την υποστήριξη της Ευρώπης και τον ενημέρωσε για τις αποφάσεις που υιοθετήθηκαν στη σύνοδο κορυφής των Βερσαλλιών. Οι δύο πρόεδροι αντάλλαξαν επίσης απόψεις για τις επικείμενες διαβουλεύσεις της Ρωσίας με την Ουκρανία. Συμφώνησαν επίσης να παραμείνουν σε διαρκή επαφή.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News