Κόσμος Τετάρτη 2/03/2022, 07:50
ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν: Η ελευθερία θα θριαμβεύει πάντα έναντι της τυραννίας

Μπάιντεν: Η ελευθερία θα θριαμβεύει πάντα έναντι της τυραννίας

«Η ελευθερία θα θριαμβεύει πάντα έναντι της τυραννίας», δήλωσε  ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατά την ομιλία για την Κατάσταση του Έθνους (State of the Union), λέγοντας ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν υπολόγισε σωστά την αντίδραση της Δύσης στην εισβολή στην Ουκρανία. 

Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι σηκώθηκαν όρθιοι και χειροκρότησαν στο Κογκρέσο, όταν ο Μπάιντεν τους κάλεσε να δείξουν τη στήριξή τους προς την Ουκρανία. 

«Ο πόλεμος του Πούτιν ήταν προμελετημένος και απρόκλητος. Απέρριψε τις επανειλημμένες προσπάθειες για διπλωματία», είπε. «Νόμιζε ότι η Δύση και το ΝΑΤΟ δεν θα απαντούσαν. Και νόμιζε ότι μπορούσε να μας διχάσει εδώ στην πατρίδα μας». 

Και πρόσθεσε: «Ο Πούτιν έκανε λάθος. Ήμασταν έτοιμοι». 

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ απαγορεύουν στα αμερικανικά αεροπλάνα να εισέρχονται στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ, έπειτα από αντίστοιχες απαγορεύσεις που έχουν ανακοινώσει ο Καναδάς και η Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Μάλιστα, παρέκκλινε από το κείμενο που είχε ετοιμάσει για να υποσχεθεί περαιτέρω οικονομικά αντίποινα, προειδοποιώντας μάλιστα τον Πούτιν ότι «δεν έχει ιδέα τι έρχεται». 

Πριν από την ομιλία του, ο Μπάιντεν είχε μιλήσει με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι για να συζητήσουν την βοήθεια που μπορούν να δώσουν οι ΗΠΑ στην χώρα του. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News