Κόσμος Κυριακή 6/02/2022, 17:10
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ίσως γίνει σύντομα ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

ΗΠΑ: Ίσως γίνει σύντομα ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Η Ρωσία είναι πολύ πιθανό να εισβάλει στην Ουκρανία μέσα στις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες, δήλωσε ο Τζέικ Σάλιβαν, Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, προειδοποιώντας ωστόσο ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα υπάρξει «στρατηγικό κόστος» και για τον ίδιο τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Προχωρώντας παράλληλα σε μια σειρά από πιο συγκεκριμένες εκτιμήσεις, ο Σάλιβαν υποστήριξε πως η Ρωσία θα μπορούσε να προχωρήσει στην κατάληψη της περιοχής του Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία, σε κυβερνοεπιθέσεις ή και σε μια ευρεία εισβολή μεγάλης κλίμακας κατά της Ουκρανίας.

«Πιστεύουμε ότι υπάρχει μια πολύ ευδιάκριτη πιθανότητα ο Βλαντιμίρ Πούτιν να διατάξει μια επίθεση στην Ουκρανία. Αυτή η επίθεση θα μπορούσε να λάβει μια σειρά από διαφορετικές μορφές. Θα μπορούσε να συμβεί αύριο ή σε μερικές εβδομάδες […] Σε κάθε περίπτωση, είμαστε έτοιμοι. Αν οι Ρώσοι επιλέξουν να ακολουθήσουν το μονοπάτι της κλιμάκωσης, αυτό θα έχει τεράστιο ανθρώπινο κόστος για τους Ουκρανούς. Αλλά επίσης, πιστεύουμε, με τον καιρό θα έχει πραγματικό στρατηγικό κόστος και για τον Βλαντιμίρ Πούτιν […] Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε με ενωμένο, ταχύ και αυστηρό τρόπο, μαζί με τους συμμάχους και τους εταίρους μας, εάν ο Πούτιν επιλέξει να προχωρήσει σε μια στρατιωτική κλιμάκωση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τζέικ Σάλιβαν, μιλώντας στην εκπομπή «This Week» του αμερικανικού δικτύου ABC.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία – Ουκρανία: Μπορεί μια σύγκρουση να πλήξει ενεργειακά την Ευρώπη

Ρωσία – Ουκρανία: Εκπαιδεύοντας τους άμαχους με ξύλινα όπλα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News