Κόσμος Τετάρτη 9/03/2022, 18:07
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Μαιευτήριο στη Μαριούπολη καταστράφηκε από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές

Ουκρανία: Μαιευτήριο στη Μαριούπολη καταστράφηκε από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές

Ένα μαιευτήριο

καταστράφηκε ολοσχερώς από ρωσικούς βομβαρδισμούς, σύμφωνα με το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης.

«Οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής έριξαν πολλές βόμβες στο νοσοκομείο παίδων. Η καταστροφή είναι κολοσσιαία», ανέφερε. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό εάν υπάρχουν θύματα, ωστόσο γίνονται αναφορές για εγκλωβισμένους. Η Μαριούπολη έχει περικυκλωθεί από ρωσικά στρατεύματα και εδώ και μέρες έχει γίνει τόπος σφοδρών βομβαρδισμών.

Αεροπορικές επιδρομές έχουν στοχεύσει μη στρατιωτικές υποδομές και κατοικημένες περιοχές, ενώ χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να παραμένουν χωρίς φαγητό, νερό και ηλεκτρισμό.

Ουκρανία: Μαιευτήριο στη Μαριούπολη καταστράφηκε από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές-1

*φωτ. AP

Ζελένσκι: Θηριωδία στη Μαριούπολη

«Μαριούπολη. Άμεσο χτύπημα των ρωσικών στρατευμάτων στο μαιευτήριο. Άνθρωποι, παιδιά είναι κάτω από τα συντρίμμια. Θηριωδία! Για πόσο ακόμη ο κόσμος θα είναι συνένοχος που αγνοεί τον τρόμο; Κλείστε τον ουρανό τώρα! Σταματήστε τις δολοφονίες! Έχεις δύναμη αλλά φαίνεται να χάνεις την ανθρωπιά», τόνισε σε tweet ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι.

Ο σύμβουλος του ουκρανικού ΥΠΕΣ Βαντίμ Ντενισένκο υποστήριξε ότι η Μόσχα «απέτυχε σε μεγάλο βαθμό» να τηρήσει τις συμφωνίες για κατάπαυση του πυρός σε έξι περιοχές προκειμένου να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι.

Οι εκκενώσεις ήταν επιτυχείς στη βορειοανατολική πόλη Σούμι και στο Ενέρχονταρ, αλλά δεν ήταν δυνατές από τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, το Χάρκοβο. Πρόσθεσε ότι είχαν μερική επιτυχία στην περιοχή του Κιέβου.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News