Κόσμος Τρίτη 8/03/2022, 07:31
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: Ο Πούτιν δεν θα σταματήσει στην Ουκρανία

Ζελένσκι: Ο Πούτιν δεν θα σταματήσει στην Ουκρανία

O Πούτιν δεν θα σταματήσει στην Ουκρανία, προειδοποίησε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, λέγοντας ότι η επίθεση στις ελευθερίες στη χώρα θα επηρεάσει ολόκληρο τον κόσμο. 

Μιλώντας στο ABC World News Tonight, ο Ζελένσκι επανέλαβε  την έκκλησή του προς τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για την επιβολή no-fly zone πάνω από την Ουκρανία. 

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στη Ρωσία να είναι ενεργή εκεί γιατί μας βομβαρδίζουν, μας χτυπούν, μας στέλνουν πυραύλους, ελικόπτερα, μαχητικά αεροπλάνα, πολλά πράγματα. Δεν ελέγχουμε τον ουρανό μας», είπε. 

Και πρόσθεσε ότι πιστεύει πως ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μπορεί να κάνει περισσότερα για να σταματήσει τον πόλεμο. «Είμαι σίγουρος ότι μπορεί και θα ήθελα να το πιστεύω αυτό. Έχει την ικανότητα να το κάνει αυτό», είπε. 

«Όλοι πιστεύουν ότι η Ουκρανία βρίσκεται μακριά από την Αμερική ή τον Καναδά. Όχι, είμαστε σε αυτή τη ζώνη της ελευθερίας. Και όταν τα όρια των δικαιωμάτων και των ελευθεριών παραβιάζονται και καταπατώνται, τότε πρέπει να μας προστατέψετε. Γιατί εμείς θα είμαστε οι πρώτοι. Εσείς θα είστε οι δεύτεροι. Γιατί όσο περισσότερο θα τρώει αυτό το τέρας, θα θέλει περισσότερο, περισσότερο και περισσότερο», τόνισε. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News