Κόσμος Κυριακή 27/02/2022, 14:41
ΚΟΣΜΟΣ

Στη Χάγη προσφεύγει η Ουκρανία – Επικοινωνία Ζελένσκι με Λουκασένκο

Στη Χάγη προσφεύγει η Ουκρανία – Επικοινωνία Ζελένσκι με Λουκασένκο

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι προσφεύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης εναντίον της Ρωσίας.

«Η Ρωσία πρέπει να λογοδοτήσει για την παραποίηση της έννοιας της γενοκτονίας, προκειμένου να δικαιολογήσει την επίθεση. Αιτούμαστε να ληφθεί μια επείγουσα απόφαση που θα καλεί να διακόψει τις στρατιωτικές δραστηριότητές της αμέσως και αναμένουμε να ξεκινήσουν δίκες την επόμενη εβδομάδα», έγραψε ο Ζελένσκι στο Twitter.

Λίγο μετά, η γενική εισαγγελέας της Ουκρανίας Ιρίνα Βενεντίκτοβα είπε στο Ukrainian TV ότι η χώρα της θα αποδείξει σε μια δίκαιη δίκη ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι ένας «βασικός εγκληματίας πολέμου» του 21ου αιώνα.

Στο μεταξύ ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε (μέσω Telegram) ότι συνομίλησε με τον Λευκορώσο ηγέτη Αλεξάντερ Λουκασένκο, μετά την απορριπτική απάντηση του Κιέβου στην πρόταση της Μόσχας για συνομιλίες επί λευκορωσικού εδάφους.

Ο Ουκρανός πρόεδρος υποστήριξε ότι οι συνομιλίες στη Λευκορωσία θα ήταν πιθανές εάν η Ρωσία δεν είχε επιτεθεί στη χώρα μέσω λευκορωσικής επικράτειας.

Δήλωσε πάντως ότι παραμένει ανοιχτός σε συνομιλίες σε άλλες τοποθετήσεις που δεν έχουν επιδείξει εχθρότητα απέναντι στην Ουκρανία.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Προτείνει συνομιλίες στη Λευκορωσία – Τι απαντά η Ουκρανία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News