Κόσμος Κυριακή 27/02/2022, 12:41
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Μαίνεται η μάχη σε πολλά μέτωπα – Το Κίεβο αναφέρει 4.300 νεκρούς Ρώσους

Ουκρανία: Μαίνεται η μάχη σε πολλά μέτωπα – Το Κίεβο αναφέρει 4.300 νεκρούς Ρώσους

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Βρετανικού Υπ. Αμύνης με βάση αναφορές από τις υπηρεσίες πληροφοριών, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία γίνεται από πολλούς άξονες, συναντώντας σφοδρή αντίσταση από τις ουκρανικές στρατιωτικές αρχές. Μάλιστα η Ουκρανή αναπληρώτρια υπουργός Αμυνας κάνει λόγο σε ανάρτησή της στο Facebook για 4.300 νεκρούς Ρώσους στρατιώτες καθώς και 146 κατεστραμμένα τανκς, 27 αεροσκάφη και 26 ελικόπτερα από την αρχή της εισβολής.

Οι ουκρανικές δυνάμεις ενεπλάκησαν με τα τις εναπομείνασες δυνάμεις δολιοφθορέων μέσα στην πόλη του Κιέβου για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα, με τις μάχες να είναι μικρότερης έντασης σε σχέση με την προηγουμενη ημέρα. Αφού συνάντησαν ισχυρή αντίσταση στο Τσερνίχιβ, οι ρωσικές δυνάμεις παρέλαμψαν την περιοχή προκειμενου να προχωρήσουν σε περικύκλωση και απομόνωση του Κιέβου.

«Την έντονη ανταλλαγή πυρών πυροβολικού κατά τη διάρκεια της νύχτας ακολούθησαν σκληρές μάχες μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών στο Χάρκοβο. Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να προλαύνουν από πολλαπλούς άξονες και εξακολουθούν να αντιμετωοπίζουν ισχυρή αντίσταση από τις ουκρανικές ένοπλές δυνάμεις», καταλήγει η βρετανική αναφορά.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στο Χάρκοβο

Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν αγωγό φυσικού αερίου και διυλιστήριο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News