Κόσμος Κυριακή 27/02/2022, 13:22
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Ενισχύει τις αμυντικές δαπάνες με 100 δισ. ευρώ

Γερμανία: Ενισχύει τις αμυντικές δαπάνες με 100 δισ. ευρώ

Το ποσό των 100 δισ. ευρώ σε ειδικό ταμείο για τις ένοπλες δυνάμεις της θα δεσμεύσει η Γερμανία όπως έκανε γνωστό σήμερα Κυριακή διά στόματος του Γερμανού καγκελάριυ, αυξάνοντας έτσι τις αμυντικές της δαπάνες άνω του 2% του ΑΕΠ.

«Είναι σαφές ότι πρέπει να επενδύσουμε σημαντικά περισσότερο στην ασφάλεια της χώρας μας, προκειμένου να προστατεύσουμε την ελευθερία και τη δημοκρατία μας», ανέφερε ο Όλαφ Σολτς σε ειδική συνεδρίαση της Bundestag στο Βερολίνο την Κυριακή το πρωί.

Η κίνηση αυτή είναι σημαντική για τη Γερμανία, η οποία έχει δεχθεί επικρίσεις από τις ΗΠΑ και άλλους συμμάχους του ΝΑΤΟ επειδή δεν διαθέτει αρκετά για τον αμυντικό της προϋπολογισμό.

Η ανακοίνωση του Σολτς, η οποία έγινε κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης της γερμανικής Bundestag, ήταν η τελευταία από μια σειρά σημαντικών αλλαγών στην πολιτική για την άμυνα και την ασφάλεια, οι οποίες ανακοινώθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Το βράδυ του Σαββάτου, η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα στείλει όπλα και άλλες προμήθειες απευθείας στην Ουκρανία, η οποία προσπαθεί να εμποδίσει τη Ρωσία να κατακτήσει την πρωτεύουσά της.

moneyreview.gr με πληροφορίες από ΑΡ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News