Κόσμος Τρίτη 22/02/2022, 17:38
ΚΟΣΜΟΣ

Λευκός Οίκος: «Εισβολή» οι κινήσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία

Λευκός Οίκος: «Εισβολή» οι κινήσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία

Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε πως μέσα στις επόμενες ώρες θα προχωρήσει στην ανακοίνωση κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας μετά την απόφαση του Πούτιν να διατάξει τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις να αναπτυχθούν στις δύο περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας που ελέγχονται από τους φιλορώσους αυτονομιστές, τις οποίες ο Ρώσος Πρόεδρος αναγνώρισε χθες ως ανεξάρτητες.

Λευκός Οίκος: Πρόκειται για εισβολή

Ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Φίνερ, ανέφερε: «Πιστεύουμε ότι, ναι, αυτό είναι η αρχή μιας εισβολής, της τελευταίας χρονικά εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία».

Επισήμανε ότι η λέξη «τελευταία» είναι σημαντική, για να προσθέσει: «Μία εισβολή είναι μία εισβολή κι αυτό είναι που εξελίσσεται τώρα».

Σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, που μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας, αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθεί ο όρος «εισβολή» λόγω της κατάστασης στο πεδίο.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η διοίκηση αρχικώς δίστασε να μιλήσει για ανάπτυξη στρατευμάτων καθώς περίμενε να δει τι θα κάνει πράγματι η Ρωσία. Όταν εκτιμήθηκε η κίνηση των Ρώσων στρατιωτών, ήταν πλέον καθαρό ότι πρόκειται για εισβολή.

Διαβάστε επίσης:

Η απάντηση της Δύσης στη Ρωσία: Ποιες κυρώσεις επιβάλλονται, τι θα γίνει με την ενέργεια

Η Γερμανία «παγώνει» τον Nord Stream 2 – Άλμα έως 13% στην τιμή φυσικού αερίου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News