Κόσμος Παρασκευή 18/02/2022, 08:01
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Διπλωματικός πυρετός εν μέσω προειδοποιήσεων για άμεση εισβολή

Ουκρανία: Διπλωματικός πυρετός εν μέσω προειδοποιήσεων για άμεση εισβολή

Τηλεδιάσκεψη με ηγέτες κρατών και διεθνών οργανισμών για την απειλή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία θα έχει σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Όπως έγινε γνωστό από το γραφείο του Καναδού πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό, ο Μπάιντεν θα είναι ο οικοδεσπότης σε τηλεδιάσκεψη για την Ουκρανία με τους ηγέτες του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Πολωνίας, της Ρουμανίας, της Βρετανίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του NATO.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν δήλωσε χθες ότι η στρατιωτική δράση μπορεί να ξεκινήσει άμεσα, αλλά τόνισε ότι μία διπλωματική λύση είναι ακόμα δυνατή. 

Όπως είπε σε δημοσιογράφους έξω από τον Λευκό Οίκο, οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι η Ρωσία θα σκηνοθετήσει μία επίθεση κατά των δικών της δυνάμεων, προκειμένου να δικαιολογήσει την εισβολή της στην Ουκρανία, ως δήθεν αντίποινα. 

Εν τω μεταξύ, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν πρόκειται να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, την επόμενη εβδομάδα. 

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αποδέχθηκε την πρόσκληση στη συνάντηση με τον Λαβρόφ, με την προϋπόθεση η Ρωσία να μην πραγματοποιήσει εισβολή στην Ουκρανία. Πρόκειται για μία κίνηση που κρατά το κανάλι της διπλωματίας ανοικτό, την ώρα που οι αμερικανικές προειδοποιήσεις ότι η εισβολή επίκειται άμεσα, εντείνονται. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News