Κόσμος Πέμπτη 17/02/2022, 07:47
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Η Ρωσία αυξάνει, αντί να μειώνει, τα στρατεύματα

Ουκρανία: Η Ρωσία αυξάνει, αντί να μειώνει, τα στρατεύματα

Ψευδής είναι ο ισχυρισμός της Ρωσίας ότι αποσύρει στρατεύματα από τα σύνορα με την Ουκρανία, σύμφωνα με ανώτερο Αμερικανό αξιωματούχο. Ο ίδιος, μάλιστα, είπε ότι η Ρωσία έχει ενισχύσει τις δυνάμεις της στην περιοχή κατά 7.000 στρατιώτες. 

Όπως προειδοποίησε ο αξιωματούχος, η Ρωσία θα μπορούσε να δημιουργήσει μία ψεύτικη αφορμή για την εισβολή στην Ουκρανία «ανά πάσα στιγμή». 

Επισήμως, η Μόσχα ισχυρίζεται ότι απομακρύνει στρατεύματα από τα σύνορα με την Ουκρανία, έπειτα από την ολοκλήρωση στρατιωτικών ασκήσεων. Χθες, το υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε βίντεο που δείχνει τανκς να φεύγουν από την Κριμαία, την οποία η Ρωσία είχε προσαρτήσει το 2014. Όμως η Δύση δεν έχει εντοπίσει αποδείξεις ότι αυτό πράγματι συμβαίνει. 

«Η Ρωσία πρέπει να κάνει πραγματικά βήματα για την αποκλιμάκωση», συμφώνησαν σε τηλεφωνική τους συνομιλία χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σόλτς. 

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, είπε ότι η Ρωσία εξακολουθεί να στέλνει στρατεύματα σε αυτήν που πλέον είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση δυνάμεων στην Ευρώπη μετά τον Ψυχρό Πόλεμο. Και όπως είπε, το ΝΑΤΟ είναι «προετοιμασμένο για το χειρότερο», αλλά ελπίζει για μια διπλωματική λύση. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News