Κόσμος Πέμπτη 17/02/2022, 11:58
ΚΟΣΜΟΣ

Πόσες κρεβατοκάμαρες «χάθηκαν» μέσα στην πανδημία

Σχεδόν 9.000.000 δωμάτια άλλαξαν χρήση εξαιτίας του κορωνοϊού

Πόσες κρεβατοκάμαρες «χάθηκαν» μέσα στην πανδημία

Η πανδημία του κορωνοϊού και η υιοθέτηση της κατ’ οίκον εργασίας φαίνεται ότι, πέρα από τις ζωές μας, άλλαξαν αισθητά και τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα σπίτια μας. 

Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα στην τελευταία διετία τέσσερις στους 10 ιδιοκτήτες ακινήτων (41%) στο Ηνωμένο Βασίλειο αναγκάστηκαν να προσαρμόσουν το σπίτι τους στις νέες ανάγκες της εποχής. 

Αυτό για περισσότερους από τους μισούς (53%) σημαίνει ότι άλλαξαν πλήρως τη χρήση ενός τουλάχιστον δωματίου, ενώ για ορισμένους οι αλλαγές αφορούν δύο ή και τρία δωμάτια. 

Ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Zoopla, σε όλη τη χώρα «χάθηκαν» 8.856.000 κρεβατοκάμαρες από τα βρετανικά σπίτια 

Το 46%, δηλαδή σχεδόν ένας στους δύο, μετέτρεψε την κρεβατοκάμαρά του σε χώρο εργασίας, ενώ σχεδόν έξι στους 10 (58%) αναμένεται να μονιμοποιήσουν αυτή την αλλαγή.  

Από την άλλη πλευρά, όμως, ένας στους έξι ιδιοκτήτες (16%), οι οποίοι αναγκάστηκαν να μετατρέψουν ένα δωμάτιο σε χώρο εργασίας, δηλώνει δυσαρέσκεια επειδή παραχώρησε χώρο από το σπίτι του για τις ανάγκες της δουλειάς του. 

Μάλιστα, το 67% πιστεύει ότι οι εργοδότες θα πρέπει να πληρώσουν το σύνολο ή ένα μέρος από το κόστος αυτών των αλλαγών. Πάντως, το 30% δηλώνει ότι ο εργοδότης πράγματι συνέβαλε στην πληρωμή όσων χρειάστηκαν να αλλάξουν. 

Πέρα από χώρους εργασίας, δεν είναι λίγοι όσοι μετέτρεψαν άδεια δωμάτια σε χώρους διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Έτσι, για παράδειγμα, μέσα στην πανδημία γεννήθηκαν δωμάτια με όργανα άθλησης, ποτά και αλκοόλ, home cinema και βιντεοπαιχνίδια, καθώς και μουσικά όργανα. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Μπορείτε να ζήσετε σε σπίτι 7 τ.μ.; Στο Λονδίνο θα σας κοστίσει 60.000 ευρώ

Ikea: Μπορεί ο άνθρωπος να ζήσει σε 10 τ.μ.; Με ενοίκιο 0,77 ευρώ τον μήνα, ναι

Σχεδόν 1 εκατ. ευρώ για το πιο στενό διαμέρισμα του Λονδίνου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News