Κόσμος Δευτέρα 5/10/2020, 10:03
ΚΟΣΜΟΣ

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 10 μονάδων για τον Μπάιντεν, ένα μήνα πριν από τις κάλπες

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 10 μονάδων για τον Μπάιντεν, ένα μήνα πριν από τις κάλπες

Άνοιγμα της «ψαλίδας» υπέρ του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στην κούρσα για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ δείχνει δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos που δόθηκε στη δημοσιότητα την Κυριακή, δύο εικοσιτετράωρα αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης που διεξήχθη στις 2 και 3 Οκτωβρίου το 51% όσων αναμένεται να προσέλθουν στις κάλπες απάντησε πως στηρίζει τον Μπάιντεν ενώ το 41% δήλωσε ότι θα ψηφίσει τον Τραμπ. Το 4% απάντησε ότι προτίθεται να ψηφίσει έναν τρίτο υποψήφιο και άλλο ένα 4% δήλωσε αναποφάσιστο.

Το προβάδισμα 10 μονάδων του Μπάιντεν έναντι του Τραμπ είναι μεγαλύτερο κατά μία – δύο μονάδες συγκριτικά με τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων εβδομάδων, αν και βρίσκεται στα όρια του στατιστικού σφάλματος της έρευνας.

Κατά την ίδια δημοσκόπηση, η πλειονότητα των Αμερικανών πιστεύει ότι ο Τραμπ θα μπορούσε να είχε αποφύγει την μόλυνσή του από τον κορωνοϊό αν έπαιρνε πιο σοβαρά την πανδημία. Ειδικότερα, το 65%, συμπεριλαμβανομένων 9 στους 10 εγγεγραμμένους Δημοκρατικούς και 5 στους 10 εγγεγραμμένους Ρεπουμπλικάνους συμμερίστηκαν την άποψη ότι «εάν ο Τραμπ είχε αντιμετωπίσει σοβαρότερα τον κορωνοϊό, πιθανότατα δεν θα είχε νοσήσει».

Στο παρελθόν ο Αμερικανός πρόεδρος έχει υποβαθμίσει την σοβαρότητα της πανδημίας, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι θα μπορούσε να εξαφανιστεί από μόνη της.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News