Κόσμος Δευτέρα 5/10/2020, 10:03
ΚΟΣΜΟΣ

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 10 μονάδων για τον Μπάιντεν, ένα μήνα πριν από τις κάλπες

φωτ. ΑΠΕ- ΜΠΕ

Άνοιγμα της «ψαλίδας» υπέρ του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στην κούρσα για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ δείχνει δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos που δόθηκε στη δημοσιότητα την Κυριακή, δύο εικοσιτετράωρα αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης που διεξήχθη στις 2 και 3 Οκτωβρίου το 51% όσων αναμένεται να προσέλθουν στις κάλπες απάντησε πως στηρίζει τον Μπάιντεν ενώ το 41% δήλωσε ότι θα ψηφίσει τον Τραμπ. Το 4% απάντησε ότι προτίθεται να ψηφίσει έναν τρίτο υποψήφιο και άλλο ένα 4% δήλωσε αναποφάσιστο.

Το προβάδισμα 10 μονάδων του Μπάιντεν έναντι του Τραμπ είναι μεγαλύτερο κατά μία – δύο μονάδες συγκριτικά με τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων εβδομάδων, αν και βρίσκεται στα όρια του στατιστικού σφάλματος της έρευνας.

Κατά την ίδια δημοσκόπηση, η πλειονότητα των Αμερικανών πιστεύει ότι ο Τραμπ θα μπορούσε να είχε αποφύγει την μόλυνσή του από τον κορωνοϊό αν έπαιρνε πιο σοβαρά την πανδημία. Ειδικότερα, το 65%, συμπεριλαμβανομένων 9 στους 10 εγγεγραμμένους Δημοκρατικούς και 5 στους 10 εγγεγραμμένους Ρεπουμπλικάνους συμμερίστηκαν την άποψη ότι «εάν ο Τραμπ είχε αντιμετωπίσει σοβαρότερα τον κορωνοϊό, πιθανότατα δεν θα είχε νοσήσει».

Στο παρελθόν ο Αμερικανός πρόεδρος έχει υποβαθμίσει την σοβαρότητα της πανδημίας, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι θα μπορούσε να εξαφανιστεί από μόνη της.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News