Κόσμος Δευτέρα 5/10/2020, 09:55
ΚΟΣΜΟΣ

Επιστροφή στον Λευκό Οίκο για τον Τραμπ μετά την βόλτα, που πυροδότησε αντιδράσεις;

Επιστροφή στον Λευκό Οίκο για τον Τραμπ μετά την βόλτα, που πυροδότησε αντιδράσεις;

Μόλις τρεις ημέρες μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, ο Ντόναλντ Τραμπ ενδέχεται να λάβει εντός της ημέρας (Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου) εξιτήριο και να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο. Οι θεράποντες ιατροί του Αμερικανού προέδρου, που έχει διαγνωσθεί θετικός στον Covid-19, υποστηρίζουν ότι η υγεία του έχει βελτιωθεί, αν και αποκάλυψαν ότι το Σάββατο τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα του είχαν υποχωρήσει, καθώς και ότι του χορηγείται ένα στεροειδές, που λαμβάνουν συνήθως ασθενείς, οι οποίοι νοσούν βαριά. 

Έντονες αντιδράσεις έχουν πάντως προκαλέσει τόσο οι αντιφατικές πληροφορίες, που έχει μέχρι στιγμής δώσει ο προσωπικός γιατρός του Τραμπ, Σον Κόνλι, για την πορεία της υγείας του 74χρονου προέδρου όσο και η βόλτα που έκανε ο ίδιος ο πρόεδρος χθες Κυριακή με SUV έξω από το στρατιωτικό νοσοκομείο Ουόλτερ Ριντ, όπου νοσηλεύεται, προκειμένου να χαιρετίσει υποστηρικτές του. 

Μαζί του στο θωρακισμένο προεδρικό όχημα ήταν άνδρες της Μυστικής Υπηρεσίας, των οποίων η ζωή ετέθη σε κίνδυνο από την απόφαση του Αμερικανού προέδρου, όπως τονίζουν γιατροί. «Όλοι όσοι ήταν μέσα στο όχημα που έκανε αυτή την εντελώς ανώφελη προεδρική βόλτα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες», τόνισε ο Τζέιμς Φίλιπς, της σχολής ιατρικής του πανεπιστημίου Τζορτζ Ουάσινγκτον. «Μπορεί να αρρωστήσουν. Μπορεί να πεθάνουν. Για χάρη του πολιτικού θεάτρου. Επειδή διατάχθηκαν από τον Τραμπ να βάλουν τη ζωή τους σε κίνδυνο για αυτό το θέατρο. Παράνοια» συμπλήρωσε. 

Η εξέλιξη της υγείας του

Ο Σον Κόνλι επιβεβαίωσε ότι ο Τραμπ πράγματι χρειάστηκε οξυγόνο την Παρασκευή για μία ώρα στον Λευκό Οίκο, λίγο πριν διακομιστεί τελικά στο νοσοκομείο. Το πρωί του Σαββάτου τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα του υποχώρησαν και πάλι. 

Την ίδια ημέρα οι γιατροί χορήγησαν στον Τραμπ ακόμη ένα φάρμακο, πέραν της ρεμδεσιβίρης και του πειραματικού κοκτέιλ της εταιρείας Regeneron, που λαμβάνει από την Παρασκευή. Πρόκειται για τη δεξαμεθαζόνη, κορτικοειδές αποτελεσματικό σε βαριές περιπτώσεις του Covid-19. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News