Κόσμος Κυριακή 30/01/2022, 07:31
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Ξεκινάει τον εμβολιασμό στα παιδιά 5-11 ετών

Βρετανία: Ξεκινάει τον εμβολιασμό στα παιδιά 5-11 ετών

Τον εμβολιασμό κατά της Covid- 19 στα παιδιά που διατρέχουν κίνδυνο ηλικίας 5 με 11 χρονών, αρχίζει αυτή την εβδομάδα η Βρετανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή σήμερα το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) της χώρας.

Η Βρετανία έχει καθυστερήσει συγκριτικά με άλλες χώρες να χορηγήσει εμβόλια κατά της νόσου σε παιδιά 5-11 ετών και δεν σχεδιάζει να εφαρμόσει έναν ευρύτερο εμβολιασμό για την ηλικιακή ομάδα σε αντίθεση με χώρες όπως οι ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Το NHS τόνισε ότι τα παιδιά αυτής της ηλικιακής ομάδας που υπάγονται σε ομάδα κλινικού ρίσκου ή που συγκατοικούν με κάποιον που είναι ανοσοκατεσταλμένος, θα μπορούν να λάβουν ένα πρώτο εμβόλιο κατά της Covid-19, σύμφωνα με τη σύσταση που εξέδωσε τον περασμένο μήνα η Κοινή Επιτροπή για τον Εμβολιασμό και την Ανοσοποίηση (JCVI).

«Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους γονείς και τους κηδεμόνες ότι κανένα νέο εμβόλιο για παιδιά δεν θα είχε εγκριθεί αν δεν πληρούνταν τα προβλεπόμενα πρότυπα ασφάλειας, ποιότητας και αποτελεσματικότητας», δήλωσε η υπουργός Δημόσιας Υγείας και Εμβολίων του Ηνωμένου Βασιλείου Μάγκι Θρουπ.

Στα παιδιά θα προσφερθούν δύο δόσεις των 10 μικρογραμμαρίων του εμβολίου Pfizer/BioNTech, το 1/3 της δόσης για τις μεγαλύτερες ηλικίες.

Τα κρούσματα επί του παρόντος κινούνται σε υψηλά επίπεδα μεταξύ των παιδιών σχολικής ηλικίας στην Αγγλία, με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία να εκτιμά ότι σχεδόν το 12% των μαθητών μικρότερης ηλικίας είχαν κολλήσει κορωνοϊό την εβδομάδα που έληξε στις 22 Ιανουαρίου.

moneyreview.gr με πληροφοριές από Reuters

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News