Κόσμος Παρασκευή 7/05/2021, 09:29
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Δεν θα χορηγείται το εμβόλιο της AstraZeneca στους κάτω των 40 ετών

Βρετανία: Δεν θα χορηγείται το εμβόλιο της AstraZeneca στους κάτω των 40 ετών

Μία εναλλακτική του εμβολίου της AstraZeneca θα προσφέρεται στα άτομα ηλικίας κάτω των 40 ετών στη Βρετανία εξαιτίας των ανησυχιών για τις σπάνιες περιπτώσεις θρομβώσεων σε αυτές τις ηλικίες, όπως γράφουν οι Daily Telegraph και ο Independent. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ  των δύο εφημερίδων η Κοινή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης συστήνει στους πολίτες κάτω των 40 ετών να χορηγούνται τα εμβόλια των Pfizer και Moderna. 

Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας δήλωσε ότι η θέση της Επιτροπής και του οργανισμού φαρμάκων MHRA «συνεχίζει να είναι πως τα οφέλη του εμβολίου υπερισχύουν των κινδύνων στη μεγάλη πλειονότητα των ενηλίκων». 

Τον Απρίλιο η επιτροπή είχε συστήσει να μην χορηγείται το AstraZeneca σε κάτω των 30 ετών, ενώ είχε επισημάνει ότι και οι έγκυοι είναι καλύτερο να κάνουν εμβόλια mRNA. 

Σύμφωνα με τα δεδομένα της τελευταίας εβδομάδας οι περιπτώσεις σπάνιων θρομβώσεων στους εμβολιασμένους της AstraZeneca είναι 10,5 ανά 1 εκατομμύριο δόσεις έναντι 9,3 ανά 1 εκατομμύριο δόσεις την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News