Κόσμος Τρίτη 11/01/2022, 08:58
ΚΟΣΜΟΣ

Ε.Ε.: Θλίψη για την απώλεια του Νταβίντ Σασόλι

Φωτ. AP

Τη θλίψη της για την απώλεια του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, εκφράζει η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, με ανάρτησή της στο twitter, τονίζοντας ότι ήταν «ένας σπουδαίος Ευρωπαίος» και ένας «περήφανος Ιταλός», στις πρώτες επίσημες αντιδράσεις από αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Ειδικότερα, η κ. Φον Ντερ Λάιεν σημειώνει:

«Λυπάμαι βαθιά για την τρομερή απώλεια ενός σπουδαίου Ευρωπαίου και περήφανου Ιταλού.

Ο Νταβίντ Σασόλι ήταν ένας παθιασμένος δημοσιογράφος, ένας εξαιρετικός πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και, πρωτίστως, ένας αγαπημένος φίλος. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένειά του. Αναπαύσου εν ειρήνη αγαπημένε Ντάβιντ!».

 

Από τη μεριά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, έκανε λόγο για έναν «ειλικρινή» και «παθιασμένο» Ευρωπαίο κάνει λόγο αναφερόμενος στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο κ. Μισέλ σημειώνει:

«Νοιώθω λυπημένος και συγκινημένος μετά την είδηση της απώλειας του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι.

Ειλικρινής και παθιασμένος Ευρωπαίος, μας λείπει ήδη η ανθρώπινη ζεστασιά, η γενναιοδωρία, η φιλικότητα και το χαμόγελό του. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

moneyreview.gr 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News