Κόσμος Παρασκευή 23/04/2021, 21:49
Ε.Ε. - ΗΠΑ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Σύνοδος Ε.Ε. – ΗΠΑ τον Ιούνιο στις Βρυξέλλες

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Σύνοδος Ε.Ε. – ΗΠΑ τον Ιούνιο στις Βρυξέλλες

Σύνοδος ΕΕ – ΗΠΑ θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στις Βρυξέλλες όπως ανακοίνωσαν η Πρόεδρος της Κομισιόν και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ειδικότερα, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ανέφερε: «μαζί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, θα χαρώ να καλωσορίσω τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο ΕΕ – ΗΠΑ στο επόμενο ταξίδι του στην Ευρώπη τον Ιούνιο του 2021.

Έχουμε πολλά να κάνουμε μαζί, από την αλλαγή του κλίματος μέχρι την υγεία, από το εμπόριο και την πολυμέρεια έως τις γεωπολιτικές προκλήσεις».

Από την πλευρά του, ο Σαρλ Μισέλ σημείωσε: «έχω τη χαρά να ανακοινώσω με την Πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν Σύνοδο ΕΕ – ΗΠΑ με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στις Βρυξέλλες τον Ιούνιο.

Επαναδημιουργία μιας ισχυρής συμμαχίας ΕΕ- ΗΠΑ , ένωση δυνάμεων στην COVID-19, το κλίμα, την ασφάλεια, την πολυμέρεια».

Nα σημειωθεί ότι στις 14 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί επίσης η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν θα ταξιδέψει στη Βρετανία και το Βέλγιο τον Ιούνιο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα ταξιδέψει στη Βρετανία και το Βέλγιο τον Ιούνιο, στο πρώτο ταξίδι του στο εξωτερικό, έγινε σήμερα γνωστό από τον Λευκό Οίκο.

Η εκπρόσωπος τύπου της αμερικανικής προεδρίας Τζεν Ψάκι είπε πως το ταξίδι στοχεύει στο να «υπογραμμίσει την δέσμευσή του στην αποκατάσταση των συμμαχιών μας, την αναζωογόνηση της διατλαντικής σχέσης και τη στενή συνεργασία με τους συμμάχους μας».

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα συμμετάσχει στη Σύνοδο της G7, στις 11-13 Ιουνίου στην Κορνουάλη (νοτιοδυτική Αγγλία), κατόπιν στο Σύνοδο των ηγετών των κρατών μελών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, στις 14 Ιουνίου.

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με φυσική παρουσία

Την ίδια στιγμή, ο Σαρλ Μισέλ συγκαλεί Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με φυσική παρουσία στις 25 Μαΐου.

Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος του, Μπάρεντ Λέιτς, «την Τρίτη 25 Μαΐου ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα συγκαλέσει Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με φυσική παρουσία στις Βρυξέλλες για την COVID19, το κλίμα και τη Ρωσία».

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News