Κόσμος Πέμπτη 25/11/2021, 15:43
ΚΟΣΜΟΣ

Ε.Ε.: Έκκληση φον ντερ Λάιεν για αύξηση εμβολιασμών και 3η δόση

Το 25% των ενηλίκων στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι ακόμη πλήρως εμβολιασμένο

Ε.Ε.: Έκκληση  φον ντερ Λάιεν για αύξηση εμβολιασμών και 3η δόση

Έκκληση για αύξηση των εμβολιασμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση απηύθυνε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν την Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή της στο Twitter υπογράμμισε πως οι προσπάθειες εμβολιασμού κατά του κορονοϊού πρέπει να ενταθούν σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, που βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα του ιού.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι το 25% των ενηλίκων στην ένωση δεν είναι ακόμη πλήρως εμβολιασμένο.

 

Η ΕΕ έχει αρκετά εμβόλια, τόνισε επίσης, διευκρινίζοντας ότι οι Βρυξέλλες θα έχουν παραδώσει ένα δισ. δόσεις στα κράτη-μέλη μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας.
Μάλιστα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρθηκε και στην ανάγκη για την διενέργεια 3ης δόσης του εμβολίου, καθώς αυτό «θα αποτρέψει τις πολυάριθμες εισαγωγές στα νοσοκομεία και την αύξηση των θανάτων».

Αξίζει να αναφερθεί ότι η εν λόγω δήλωση έρχεται μετά την επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την πρόεδρο της Κομισιόν Ουρσουλα φον ντερ Λάιεν, με την οποία πρότεινε τη χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού, ως προϋπόθεση ισχύος του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού (EU DCC) για τους άνω των 60 ετών σε ό,τι αφορά τα ταξίδια εντός της Ε.Ε. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News