Κόσμος Κυριακή 5/12/2021, 19:11
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Πράσινο φως του FDP στην κυβέρνηση υπό τον Σολτς

Μετά την έγκριση των μελών του SPD χθες στο συνέδριο, το 92,2% των σχεδόν 660 μελών του FDP έδωσε σήμερα το πράσινο φως στη συμμαχία

Γερμανία: Πράσινο φως του FDP στην κυβέρνηση υπό τον Σολτς

Ένα ακόμη στάδιο ξεπεράστηκε σήμερα από τη μελλοντική κυβέρνηση συνασπισμού της Γερμανίας με τo FDP να δίνει το πράσινο φως στη συμμαχία με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και τους Πράσινους.

Μετά την έγκριση των μελών του SPD χθες στο συνέδριο, το 92,2% των σχεδόν 660 μελών του FDP έδωσε σήμερα το πράσινο φως στη συμμαχία.

Οι Πράσινοι αναμένεται να δώσουν τη σύμφωνη γνώμη τους αύριο, Δευτέρα.

Το γερμανικό ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Μπούντεσταγκ) θα πρέπει στη συνέχεια να προχωρήσει την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου στην εκλογή στη θέση του καγκελαρίου του σοσιαλδημοκράτη Όλαφ Σολτς, θέτοντας τέλος στα 16 χρόνια στην εξουσία της Άγγελα Μέρκελ.

Ενθαρρύνοντας τα μέλη του FDP να υποστηρίξουν τον συνασπισμό, ο αρχηγός του κόμματος Κρίστιαν Λίντνερ δήλωσε ότι η νέα κυβερνητική συμφωνία είναι μια «νέα αρχή για τη Γερμανία».

«Η Γερμανία περιμένει αυτό το νέο ξεκίνημα», πρόσθεσε ο Λίντνερ, ο οποίος προορίζεται να γίνει υπουργός Οικονομικών και να κρατά ορθόδοξη γραμμή σε σχέση με τα δημόσια ελλείμματα.

Αποτέλεσμα ενός συμβιβασμού, η συμφωνία συνασπισμού την οποία διαπραγματεύτηκαν τα τρία κόμματα προωθεί την προστασία του περιβάλλοντος, κυρίως με μια πρόωρη έξοδο από τον άνθρακα «ιδανικά» το 2030, έναντι του 2038 προηγουμένως.

Moneyreview.gr, με πληροφορίες από AFP

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News