Κόσμος Κυριακή 28/11/2021, 07:41
ΚΟΣΜΟΣ

Μετάλλαξη Όμικρον: Κλείνουν τα σύνορα, αυστηροποιούνται τα μέτρα

Μετάλλαξη Όμικρον: Κλείνουν τα σύνορα, αυστηροποιούνται τα μέτρα

Το Ισραήλ έκλεισε τα σύνορά του, απαγορεύοντας στους ξένους να εισέλθουν στη χώρα για δύο εβδομάδες, και η Βρετανία αύξησε τα περιοριστικά μέτρα, καθώς η μετάλλαξη Όμικρον εντοπίζεται πλέον σε περισσότερες χώρες. Το Βέλγιο ανακοίνωσε και νέο κρούσμα σε άτομο που ταξίδεψε από το εξωτερικό, η Ολλανδία διερευνά δεκάδες πιθανά κρούσματα σε δύο πτήσεις από τη Ν. Αφρική, ενώ Γερμανία, Ιταλία και Τσεχία έχουν εντοπίσει ασθενείς που μολύνθηκαν από τη νέα μετάλλαξη. 

Η Βρετανία ανακοίνωσε χθες δύο μολύνσεις, σε άτομα που είχαν ταξιδέψει στη νότια Αφρική, ενώ στο Ισραήλ εντοπίστηκαν επτά κρούσματα, εκ των οποίων τα τρία αφορούν άτομα χωρίς ιστορικό πρόσφατου ταξιδιού. 

Στο Ισραήλ, απαγορεύεται η είσοδος ξένων στη χώρα για 14 ημέρες χωρίς ειδική άδεια, ενώ ενεργοποιείται ξανά η παρακολούθηση των ατόμων που βρίσκονται θετικά στον ιό. 

Στο Λονδίνο, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προχώρησε σε αυστηροποίηση των μέτρων που έχουν να κάνουν με τη χρήση μάσκας και την υποχρέωση μοριακού τεστ και απομόνωσης για όσους ταξιδεύουν με αεροπλάνο. «Δεν θα απαγορεύσουμε στον κόσμο να ταξιδεύει, θέλω να το τονίζω αυτό», είπε ο Τζόνσον. 

Στην Ιταλία, η μετάλλαξη Όμικρον εντοπίστηκε σε ταξιδιώτη που επέστρεψε από τη Μοζαμβίκη. 

Στη Γερμανία, εντοπίστηκε σε δύο ταξιδιώτες από τη Ν. Αφρική, με τον επόμενο καγκελάριο Όλαφ Σολτς να δηλώνει ότι η χώρα «αναπτύσσει ένα νέο, στοχευμένο τρόπο αντιμετώπισης των σημερινών προκλήσεων», προσθέτοντας ότι θα κάνει «ό,τι χρειάζεται». 

Στις ΗΠΑ, ο λοιμωξιολόγος Άντονι Φάουτσι δήλωσε ότι δεν θα του έκανε εντύπωση εάν η μετάλλαξη Όμικρον κυκλοφορεί ήδη μέσα στη χώρα, έστω και εάν μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί. «Όταν έχεις έναν ιό σαν αυτό, είναι σχεδόν αναπόφευκτο ότι θα πάει, ουσιαστικά, παντού», είπε. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News