Κόσμος Κυριακή 31/10/2021, 20:23
ΚΟΣΜΟΣ

Moderna: Επιπλέον χρόνος για έγκριση του εμβολίου της για τους 12-17

Η FDA ενημέρωσε τη Moderna ότι η αναθεώρηση ενδέχεται να μην έχει ολοκληρωθεί πριν από τον Ιανουάριο του 2022

Moderna: Επιπλέον χρόνος για έγκριση του εμβολίου της για τους 12-17

Περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσει την αξιολόγησή της στο εμβόλιο της Moderna κατά του κορωνοϊού για χρήση του στην ηλιακή ομάδα 12 με 17, θα χρειασθεί η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της σήμερα Κυριακή η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία. Η Moderna είχε υποβάλει αίτηση για έγκριση του εμβολίου της στις ΗΠΑ για άτομα ηλικίας 12 έως 17 ετών τον Ιούνιο.

Η FDA ενημέρωσε τη Moderna ότι η αναθεώρηση ενδέχεται να μην έχει ολοκληρωθεί πριν από τον Ιανουάριο του 2022, μηδενίζοντας έτσι τις φιλοδοξίες του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Στέφαν Μπάνσελ, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα δήλωσε στο Reuters ότι ανέμενε η έγκριση να δοθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας δήλωσε πως ενημερώθηκε αργά την Παρασκευή ότι η FDA χρειαζόταν επιπλέον χρόνο για να αξιολογήσει τις πρόσφατες διεθνείς αναλύσεις για τον κίνδυνο FDA ενός τύπου καρδιακής φλεγμονής που ονομάζεται μυοκαρδίτιδα μετά τον εμβολιασμό, μια σπάνια παρενέργεια που έχει επηρεάσει κυρίως τους νεαρούς άνδρες.

Οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές έχουν εγκρίνει μέχρι στιγμής μόνο το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech για τα άτομα ηλικίας 12-17 ετών.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News