Κόσμος Δευτέρα 27/09/2021, 20:45
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γερμανικές εκλογές: Ποιoς θα είναι ο μελλοντικός Αντικαγκελάριος

Γερμανικές εκλογές: Ποιoς θα είναι ο μελλοντικός Αντικαγκελάριος

Οι συμπρόεδροι των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ και Ρόμπερτ Χάμπεκ συμφώνησαν ήδη πριν από τις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ποια / ποιος από τους δύο θα αναλάβει τη θέση του / της αντικαγκελαρίου.

«Μπορείτε να θεωρήσετε ότι το θέμα το έχουμε απολύτως διευθετήσει», δήλωσε απλώς ο Χάμπεκ όταν ρωτήθηκε σχετικά. Ωστόσο, οι δύο συμπρόεδροι δεν αποκάλυψαν για ποιά / ποιόν αποφάσισαν.

Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung», η οποία επικαλείται διάφορες ανώνυμες πηγές, ο Χάμπεκ είναι εκείνος ο οποίος θα χρισθεί αντικαγκελάριος.

Νωρίτερα, επενδυτικοί οίκοι ανέφεραν ότι οι Φιλελεύθεροι (FDP) πιθανότατα θα απαιτήσουν το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να μπουν σε έναν ενδεχόμενο κυβερνητικό συνασπισμό «Φανάρι». Σε αυτή την περίπτωση, υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας αναμένεται να αναδειχθεί ο επικεφαλής του κόμματος των Φιλελευθέρων, Κρίστιαν Λίντνερ. 

Σημειώνεται ότι η επόμενη γερμανική κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από τις εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας, τις συνέπειες του Brexit και την ανάγκη δημιουργίας μίας ισχυρότερης Ε.Ε., σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομολόγο της Deutsche Bank, David Folkerts-Landau.

 

Πηγή: Frankfurter Allgemeine Zeitung

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News