Κόσμος Τρίτη 14/09/2021, 20:55
ΚΟΣΜΟΣ

Tik Tok: Ανακοίνωσε εργαλία για στήριξη της ψυχικής υγείας μέσω της εφαρμογής

Tik Tok: Ανακοίνωσε εργαλία για στήριξη της ψυχικής υγείας μέσω της εφαρμογής

Η Tik Tok ανακοίνωσε πρόεκειται να συμπεριλάβει στη δημοφιλή εφαρμογή για βίντεο ορισμένα εργαλεία για τη στήριξη της ψυχικής υγείας των χρηστών της. Μεταξύ των εργαλείων αυτών θα περιλαμβάνονται και υπηρεσίες για αποτροπή αυτοκτονιών και για συμβουλές διατροφικών διαταραχών. Στις υπηρεσίες αυτές θα μεταφέρεται ο χρήστης μέσω της εφαρμογής.

Για παράδειγμα, όταν οι χρήστες ψάχνουν μέσω της εφαρμογής των όρο «αυτοκτονία», η Tik Tok θα τους παραπέμπει σε τοπικές οργανώσεις υποστήριης, όπως την υπηρεσία Crisis Text Line των ΗΠΑ, η οποία παρέχει συμβουλές μέσω μηνυμάτων. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, πρόκειται επίσης να προωθεί βίντεο από content creators, οι οποίοι μιλούν για τις δυσκολίες σχετικά με την ψυχική υγεία και προσφέρουν συμβουλές για τη διαχείριση τέτοιων καταστάσεων εντός του οικογενειακού κύκλου.

Επίσης, αναμένεται πως θα προσθέσει ειδική σήμανση σε βίντεο ή άλλο περιεχόμενο όπου αναφέρονται τέτοιου είδου ευαίσθητα θέματα, δίνοντας έτσι την επιλογή στους χρήστες να επιλέξουν εάν θα τα παρακολουθήσουν προτού τα ανοίξουν. Τέλος, η εταιρεία έχει δημιουργήσει ειδικό οδηγό σχετικά με διατροφικές διαταραχές εφήβων, ατόμων που φροντίζουν μέλη της οικογένειάς τους ή άλλους και εκπαιδευτικών, σε συνεργασία με ειδικούς.

Μόλις λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση της Tik Tok είχε προηγηθεί ρεπορτάζ της Wall Street Journal που τόνιζε ότι η ανταγωνιστική της εταιρεία, η Facebook βλάπτει την ψυχική υγεία των χρηστών, ιδίως των νέων και συγκεκριμένα των κοριτσιών σε εφηβική ηλικία.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News