Κόσμος Τρίτη 14/09/2021, 14:11
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Ξεκινάει η χορήγηση τρίτης δόσης στους άνω των 50 ετών

Εισήγηση από την επιτροπή των ειδικών

Βρετανία: Ξεκινάει η χορήγηση τρίτης δόσης στους άνω των 50 ετών

Το πράσινο φως στη χορήγηση ενισχυτικής δόσης του εμβολίου της Pfizer σε ευάλωτους πολίτες και ανθρώπους άνω των 50 ετών άναψε η ειδική επιτροπή των λοιμωξιολόγων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στόχος της εν λόγω εισήγησης είναι η ενίσχυση του ποσοστού ανοσίας στον γενικό πληθυσμό και φυσικά, η αποτροπή ενός νέου κύματος της πανδημίας κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, για την ενισχυτική δόση προτείνεται το εμβόλιο των Pfizer – BioNTech (ανεξαρτήτως του εμβολίου των πρώτων δόσεων), το οποίο θα πρέπει να χορηγείται τουλάχιστον έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση.

Εφόσον η κυβέρνηση κάνει αποδεκτή την πρόταση των λοιμωξιολόγων, τότε η έναρξη της χορήγησης της τρίτης δόσης θα ξεκινήσει προς τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Οι ενισχυτικές δόσεις θα αφορούν κυρίως τις μεγαλύτερες ηλικίες (άνω των 50 ετών), καθώς και όσους θεωρούνται ευάλωτοι ή εργάζονται σε ευθαίσθητους τομείς (μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, γιατροί κ.α.).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο, αυτή την στιγμή, πλήρως εμβολιασμένο είναι το 66,1% του πληθυσμού ή αλλιώς 44 εκατ. άνθρωποι.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News