Κόσμος Κυριακή 12/09/2021, 21:36
ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Ο ΥΠΕΞ του Κατάρ επισκέφθηκε την Καμπούλ – Συναντήθηκε με υψηλόβαθμους Ταλιμπάν

Πρόκειται για τον πλέον υψηλόβαθμο αξιωματούχο ξένης χώρας που επισκέπτεται το Αφγανιστάν μετά την επικράτηση των Ταλιμπάν

Αφγανιστάν: Ο ΥΠΕΞ του Κατάρ επισκέφθηκε την Καμπούλ – Συναντήθηκε με υψηλόβαθμους Ταλιμπάν

Ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ πραγματοποιεί σήμερα επίσκεψη στην Καμπούλ, σύμφωνα με το Al Jazeera.

Πρόκειται για τον πλέον υψηλόβαθμο αξιωματούχο ξένης χώρας που επισκέπτεται το Αφγανιστάν μετά την ανατροπή της προηγούμενης κυβέρνησης από το ισλαμιστικό κίνημα, στα μέσα Αυγούστου.

Ο Μοχάμαντ μπιν Αμπντουλραχμέν Αλ Θάνι, που είναι και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του εμιράτου και εκ των βασικών μεσολαβητών για την επίλυση της αφγανικής κρίσης, συναντήθηκε με πολλά στελέχη των Ταλιμπάν, σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό του κινήματος στο Twitter.

Είχε επίσης συνομιλίες με τον πρώην πρόεδρο του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι, όπως δείχνουν φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Το Κατάρ θεωρείται μία από τις χώρες με τη μεγαλύτερη επιρροή στους Ταλιμπάν, ενώ έπαιξε σημαντικό ρόλο στη μαζική εκκένωση πολιτών των ΗΠΑ καθώς και άλλων υπηκόων δυτικών χωρών όπως και Αφγανούς που βοήθησαν τις δυτικές χώρες, τον περασμένο μήνα.

Σημειώνεται ότι καμία χώρα δεν έχει αναγνωρίσει μέχρι στιγμής επισήμως την κυβέρνηση των Ταλιμπάν. Μόνο τρεις (Πακιστάν, Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) είχαν αναγνωρίσει την εξουσία τους κατά την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τους ακραίους ισλαμιστές, μεταξύ 1996-2001.

Moneyreview.gr, με πληροφορίες από Reuters, AFP

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News