Κόσμος Σάββατο 11/09/2021, 16:53
ΚΟΣΜΟΣ

Η Μόσχα στέλνει τεθωρακισμένα στα σύνορα Τατζικιστάν – Αφγανιστάν

Την αποστολή 12 τεθωρακισμένων οχήματα και άλλου στρατιωτικού εξοπλισμού στο Τζακιστάν, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Πρόκειται για μία χώρα – στενή σύμμαχο της Μόσχας. 

Τα σύνορα Τατζικιστάν – Αφγανιστάν εκτείνονται σε 1.344 χιλιόμετρα και το μεγαλύτερο μέρος τους είναι ορεινό και δύσκολο για αστυνόμευση.

Το Κρεμλίνο έχει πραγματοποιήσει αρκετές φορές στρατιωτικές ασκήσεις στο Τατζικιστάν και ενίσχυσε τον εξοπλισμό της στρατιωτικής της βάσης εκεί, της μεγαλύτερης σε ξένη χώρα, μετά την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν και την ταχεία άνοδο στην εξουσία των Ταλιμπάν.

Η Ρωσία εκφράζει ανησυχίες για το ενδεχόμενο να υπάρξουν επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή και να παρεισφρήσουν ένοπλοι ισλαμιστές στην κεντρική Ασία, μια περιοχή την οποία η Μόσχα θεωρεί ουδέτερη ζώνη για την άμυνά της στα νότια.

Η μεταφορά του αμυντικού εξοπλισμού, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων επιχειρησιακό και προστατευτικό εξοπλισμό, θα εκσυγχρονίσει και θα ενισχύσει σημαντικά τις στρατιωτικές ικανότητες του Τατζικιστάν, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News