Κόσμος Κυριακή 12/09/2021, 15:15
ΚΟΣΜΟΣ

Φωτιές στην Ισπανία: Εκκενώνονται δύο ακόμη πόλεις στην Ανδαλουσία

Tοπική αξιωματούχος δήλωσε ότι η φωτιά φαίνεται να ήταν έργο εμπρηστών

Φωτιές στην Ισπανία: Εκκενώνονται δύο ακόμη πόλεις στην Ανδαλουσία

Η τοπική κυβέρνηση της Ανδαλουσίας στην Ισπανία ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή ότι θα εκκενωθούν δύο ακόμη πόλεις καθώς μαίνονται οι δασικές πυρκαγιές κοντά στο δημοφιλές θέρετρο Κόστα ντελ Σολ.

Οι φωτιές ενισχύθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους και από τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού και είχαν ως αποτέλεσμα να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους πάνω από 1.000 κάτοικοι των περιοχών και να χάσει τη ζωή του ένας πυροσβέστης από την Τετάρτη που ξέσπασαν στην ορεινή περιοχή Σιέρα Μπερμέχα πάνω από την Εστεπόνα, ένα θέρετρο της Μεσογείου που επιλέγουν κυρίως Βρετανοί τουρίστες και συνταξιούχοι.

Επιπλέον, η κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών διέταξαν την «προληπτική εκκένωση» των πόλεων Χουμπρίκε με πληθυσμό πάνω από 500 κατοίκους και της πόλης Γκεναλγκουαθίλ με πληθυσμό περίπου 400 κατοίκους, οι οποίοι χθες ήταν περιορισμένοι μέσα στα σπίτια τους εξαιτίας του καπνού που υπήρχε στην περιοχή.

Η Κάρμεν Κρέσπο, τοπική αξιωματούχος αρμόδια για το περιβάλλον, δήλωσε την Παρασκευή ότι η φωτιά φαίνεται να ήταν έργο εμπρηστών και ότι οι αρχές εργάζονται για να αποκαλυφθούν περισσότερες πληροφορίες.

Moneyreview.gr, με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News