Κόσμος Σάββατο 17/07/2021, 19:34
ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Πυρκαγιά κατακαίει φυσικό πάρκο στην Καταλονία (βίντεο)

350 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους

Ισπανία: Πυρκαγιά κατακαίει φυσικό πάρκο στην Καταλονία (βίντεο)

Πυρκαγιά κατέκαψε τουλάχιστον 4.000 στρέμματα φυσικού πάρκου στις ακτές της Καταλονίας, κοντά στα σύνορα Γαλλίας – Ισπανίας, ενώ 350 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο η πυροσβεστική.

Ανάμεσά τους, βρίσκονται και κάτοικοι παροχθίων δήμων, καθώς και εκατό άνθρωποι που διέμεναν σε τοπικό κάμπινγκ, μερικοί από τους οποίους έχουν μετεγκατασταθεί σε αθλητικά κέντρα της περιοχής.

Η φωτιά, της οποίας η «περίμετρος παραμένει ασταθής» και ακόμη δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο, εκδηλώθηκε το πρωί της Παρασκευής στην κοινότητα Λγανσά, 20 χλμ. από τα γαλλικά σύνορα, σύμφωνα με την πυροσβεστική.

Η φωτιά πλήττει τις δασικές περιοχές πολλών κοινοτήτων του φυσικού πάρκου Καπ ντε Κρέους, ενός πολύ τουριστικού μεσογειακού θύλακα της Ιβηρικής Χερσονήσου.

Η πυρκαγιά προκλήθηκε κατά τα φαινόμενα από την αμέλεια ενός αυτοκινητιστή που πέταξε ένα αποτσίγαρο, «κάτι το οποίο είναι σκανδαλώδες», δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ο υπουργός Εσωτερικών της Καταλονίας Τζοάν Ιγκνάσι Ελένα, μετά τη συνάντησή του με την περιφερειακή διοίκηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Περισσότεροι από 200 Καταλανοί πυροσβέστες προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, με την υποστήριξη εναέριων μέσων. 

Λόγω του θερμού και ξηρού κλίματος, η Ισπανία, ο δεύτερος μεγαλύτερος τουριστικός προορισμός παγκοσμίως πριν από την πανδημία, πλήττεται τακτικά το καλοκαίρι από μεγάλες δασικές πυρκαγιές οι οποίες, σύμφωνα με τους ειδικούς, απειλούν να γίνουν συχνότερες και βιαιότερες λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Moneyreview.gr, με πληροφορίες από Γαλλικό Πρακτορείο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News