Κόσμος Κυριακή 5/09/2021, 22:50
ΚΟΣΜΟΣ

Κυνήγι των ταύρων: Με υγειονομικά μέτρα επέστρεψε μετά από 18 μήνες η δημοφιλής διοργάνωση

Κυνήγι των ταύρων: Με υγειονομικά μέτρα επέστρεψε μετά από 18 μήνες η δημοφιλής διοργάνωση

Δέκα τάυροι αμολύθηκαν στους δρόμους της Villaseca de la Sagra κυνηγώντας χιλιάδες Ισπανούς, σηματοδοτώντας την πρώτη διοργάνωση τέτοιου είδους στην Ισπανία μετά την επέλαση της πανδημίας.

Τα χωριά και οι κωμοπόλεις της ευρύτερης περιοχής συνήθιζαν να διοργανώνουν συχνά τέτοιου είδους γεγονότα, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχει προκαλέσει αντιδράσεις σχετικά με τη χρήση ζώων ως εργαλείου διασκέδασης. Τους τελευταίους δεκαοχτώ μήνες, απαγορεύθηκαν λόγω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Μολονότι οι τραυματισμοί είναι συχνό φαινόμενο κατά το κυνήγι των ταύρων, κανείς από τους 900 συμμετέχοντες δεν τραυματίστηκε. Προκειμένου να τηρηθουν τα υγεινομικά μέτρα, οι συμμετέχοντες έχουν το δικαίωμα να λάβουν μέρος κάθε μέρα στο φεστιβάλ, το οποίο ξεκίνησε σήμερα και θα λήξει στις 12 Σεπτεμβρίου. Επίσης, ο ανώτατος αριθμός θεατών ορίστηκε στους 1.300 ανά διοργάνωση.

«Ήμαστε πολύ ενθουσιασμένοι. Υπήρχαν αρκετοί έλεγχοι. Εάν ο κόσμος σεβαστεί τα μέτρα, μπορούμε να το κάνουμε σε ολόκληρη την Ισπανία», δήλωσε στο Reuters ένας από τους συμμετέχοντες.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News