Κόσμος Σάββατο 11/09/2021, 09:51
ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Πώς το Σαν Φρανσίσκο πέτυχε μηδενικά κρούσματα στα σχολεία του

Εμβολιασμένα 9 στα 10 παιδιά άνω των 12 ετών

Κορωνοϊός: Πώς το Σαν Φρανσίσκο πέτυχε μηδενικά κρούσματα στα σχολεία του

Κανένα ξέσπασμα μολύνσεων από Covid-19 δεν έχει σημειωθεί στα σχολεία του Σαν Φρανσίσκο από τότε που μαθητές και εκπαιδευτικοί επέστρεψαν στις σχολικές αίθουσες στις 16 Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε το Τμήμα Δημόσιας Υγείας του Σαν Φρανσίσκο, σημειώνοντας ότι περίπου το 90% των παιδιών ηλικίας 12 – 17 ετών είναι πλήρως εμβολιασμένα. 

Ένα ξέσπασμα μολύνσεων, σύμφωνα με το Τμήμα Δημόσιας Υγείας, σημαίνει ότι υπάρχουν «τρία ή περισσότερα κρούσματα από οικογένειες που δεν σχετίζονται μεταξύ τους και στα οποία, η πηγή της μόλυνσης βρισκόταν στο σχολείο και όχι σε άλλο μέρος». 

⇒ Διαβάστε επίσης: Εμβόλιο Pfizer – ΗΠΑ: Πιθανόν εντός του Οκτωβρίου η έγκριση για παιδιά 5 – 11

Παρόλο που ανακοινώθηκαν 227 κρούσματα Covid – από ένα σύνολο 52.000 μαθητών και 10.000 εκπαιδευτικών και υπαλλήλων – η «συντριπτική πλειοψηφία» αυτών των κρουσμάτων, σημειώνονται εκτός των σχολείων. 

Γενικά, όπως αναφέρει το τμήμα, οι αριθμοί των κρουσμάτων στην πόλη που αφορούν σε παιδιά, έχουν παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, ακόμη και κατά την έξαρση της πιο μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα.

«Τα κρούσματα Covid σε παιδιά κάτω των 18 έχουν παραμείνει σε επίπεδο χαμηλότερο του 20% των συνολικών κρουσμάτων κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας», ανέφερε το τμήμα. «Η συντριπτική πλειοψηφία των κρουσμάτων Covid αφορά σε ενήλικες. 

Οι σοβαρές μορφές Covid σε παιδιά είναι ακόμη πιο σπάνιες, με λιγότερα από πέντε παιδιά να νοσηλεύονται εξαιτίας του ιού στο Σαν Φρανσίσκο οποιαδήποτε στιγμή μέσα στην πανδημία, Αυτή τη στιγμή δεν νοσηλεύεται κανέναν παιδί στην πόλη, σύμφωνα με το τμήμα Υγείας.

Τα στοιχεία αυτά για το Σαν Φρανσίσκο έγιναν γνωστά, τη στιγμή που η διασπορά της Covid ανάμεσα σε παιδιά αυξάνεται στις ΗΠΑ, ιδιαίτερα τον περασμένο μήνα που οι μαθητές επέστρεψαν στα σχολεία για δια ζώσης εκπαίδευση. 

Σε εθνικό επίπεδο, ένας μεγαλύτερος αριθμός μολύνσεων αφορά παιδιά. Από τις 10 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου, υπήρξε 10% αύξηση στον αριθμό κρουσμάτων σε παιδιά, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής και την Ένωση Παιδιατρικών Νοσοκομείων. 

Το τμήμα Υγείας του Σαν Φρανσίσκο υπογράμμισε μάλιστα ότι οι εμβολιασμοί «είναι η καλύτερη άμυνά μας προκειμένου να προστατεύσουμε τα παιδιά», σημειώνοντας ότι τα περισσότερα κρούσματα σε παιδιά προήλθαν από ανεμβολίαστους ενήλικες που το μετέδωσαν στα ανεμβολίαστα παιδιά τους.

Moneyreview.gr, με πληροφορίες από npr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News